Handbalsters Quintus onderuit tegen VOC

De handballers van Quintus hebben in de eredivisie een 26-33 nederlaag geïncasseerd tegen VOC.

Het was voor de ploeg uit Kwintsheul de eerste wedstrijd van 2022. Het duel tegen VOC stond aanvankelijk gepland voor 8 januari, maar werd uitgesteld vanwege een aantal coronabesmettingen.

In de Eekhouthal grepen de gasten uit Amsterdam al snel een voorsprong van twee doelpunten en gaven die niet meer uit handen. Sterker: de score werd in de loop van de eerste helft uitgebreid naar een marge van vijf (13-18 bij rust).

Ook in de tweede helft kon Quintus niet dichterbij komen, al werd een aantal keer een groter verschil teruggebracht naar vijf. Uiteindelijk stond er dus toch een marge van zeven op het scorebord.

In de eredivisie gaat VOC nu aan kop, met 28 punten uit vijftien wedstrijden, gevolgd door Venlo met 26 punten en een wedstrijd minder gespeeld. Quintus staat vierde (19 punten uit dertien wedstrijden), maar heeft de derde plaats wel binnen handbereik.
De ploeg van trainer Fred Michielsen gaat zaterdag op bezoek bij BFC en speelt dinsdag thuis tegen Fortissimo.