Martijn Molenaar

Valto verliest openingsduel zaalseizoen

De korfballers van Valto hebben de openingswedstrijd van het nieuwe zaalseizoen verloren.

De Lierenaren namen het in eigen huis op tegen titelkandidaat Sporting Delta. Valto kwam aarzelend op gang en stond na 7 minuten met 1-4 achter. De thuisploeg kwam in het tweede gedeelte van de eerste helft echter beter in het spel en zette de daarmee de stand halverwege op 8-8.

Na de rust ging Valto goed van start en kwam het zelfs op 12-9 voorsprong. Na een time-out ging Sporting Delta anders spelen, waardoor ook het tempo omhoog ging. Valto wilde daarin wel meegaan, maar kon het niet meer bijhouden. Hierdoor liep Sporting Delta weg van Valto. Eindstand: 17-24.

Speler Thom Voskamp over de wedstrijd:

Trainer Mark Tissink blikt terug:

Maassluis nipt onderuit

Ckc Maassluis speelde een spannende wedstrijd tegen Merwede en boog in de slotfase een achterstand om in een gelijke stand. In de laatste tien seconden ging het echter toch mis en scoorden de gasten de winnende treffer: 18-19.

Dijkvogels wint wel

Ook Dijkvogels kwam terug van een achterstand. Met nog 21 minuten op de klok was de stand 13-18 in het voordeel van tegenstander Togo. Met nog vijf minuten op de klok was het verschil teruggebracht naar 20-21. Daarna scoorden de Maasdijkers er nog twee en werd het 22-21.