Archief
Theo Kupers Architecten

Theo Kupers Architecten

Zo komt de nieuwe sportzaal in Maassluis eruit te zien

Het ontwerp van de nieuwe sportzaal aan de Sportlaan is gepresenteerd.

Er is gekozen voor een duurzaam gebouw. Zo wordt er gebouwd met natuurlijke materialen en krijgt de sportzaal zonnepanelen en een hittebestendig dak. Buurtbewoners zijn actief betrokken in het ontwerp en mochten dan ook hun zegje doen over hoe het eruit zou komen te zien.

De sportzaal wordt de thuisbasis van basketbalvereniging Green Eagles en de leerlingen van Lentiz Revius Lyceum krijgen er gymles. Daarnaast kan de sportzaal voor tal van andere activiteiten worden gebruikt.

Ook het buitenterrein wordt anders ingericht. Om sporters te motiveren komt er een fietsenstalling en wordt er een nieuw fietspad aangelegd. De Jeroen Boschstraat wordt een doodlopende straat en de Sportlaan wordt opnieuw ingericht. Door deze aanpassingen wordt de verkeerssituatie overzichtelijker en veiliger.

Het college van B en W heeft de gemeenteraad gevraagd om een budget van ruim 6 miljoen euro beschikbaar te stellen. Dat voorstel komt komende dinsdag aan de orde. Als het budget wordt goedgekeurd, begint de bouw van de sportzaal eind 2022.