Archief
WOS

MSR pleit voor gemeentelijk sportbedrijf in Maassluis

De gemeente Maassluis zou serieus moeten onderzoeken of het een zelfstandig sportbedrijf kan oprichten.

Dat adviseert de Maassluise Sport- en Recreatieraad (MSR) in een brief aan de gemeenteraad. Eventueel zou het sportbedrijf kunnen worden opgericht in samenwerking met buurgemeenten Vlaardingen en Schiedam.

De MSR vraagt in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 aandacht voor het sportbeleid. De afgelopen jaren zou er ondanks rapporten en plannen niet genoeg zijn uitgevoerd. "Het Collegeprogramma 2018-2022 gaf hoop, maar het resultaat is teleurstellend", zo is te lezen in de brief.

Volgens voorzitter Huib Blokland gaat het onder andere niet goed met de sportaccommodaties, zowel in aantal als in de kwaliteit ervan. Er is voldoende capaciteit nodig, zeker met het oog op 2023. Dan moet er in het basisonderwijs meer gegymd worden. "Dit vereis 33 procent meer ruimte voor het bewegingsonderwijs." Bovendien groeit de Maassluise bevolking en die mensen moeten ergens kunnen sporten.

De MSR ziet de oprichting van een zelfstandig sportbedrijf als een uitkomst. Andere gemeenten zoals Rotterdam hebben al zo'n sportbedrijf. Daar exploiteert, onderhoudt en ondersteunt het sportlocaties in de hele stad. Een sportbedrijf zou er in Maassluis voor kunnen zorgen dat plannen sneller worden uitgevoerd, denkt de MSR.