Gerard van Dijk

Excelsior Maassluis verslaat Westlandia in oefenderby

De traditionele oefenwedstrijd tussen regioploegen Excelsior Maassluis en Westlandia heeft vanmiddag een ruime zege opgeleverd voor Excelsior.

Op sportpark Dijkpolder was de thuisploeg met 4-0 te sterk voor de Naaldwijkers. Via Gijs Abbas, Vincent van den Berg en Nino van den Beemt had Excelsior voor rust al drie keer gescoord. Ruim tien minuten na de theepauze zorgde Kevin Dercks voor de eindstand.

Bij Excelsior maakte Darren Maatsen in de tweede helft zijn opwachting. De Vlaardinger vertrok tien zomers geleden uit Maassluis om een profavontuur aan te gaan. Maatsen speelde in Nederland in de ere- en eerste divisie, maar was ook actief in Schotland, Cyprus, Griekenland en Noorwegen. De inmiddels 30-jarige aanvaller zat na zijn vertrek bij NAC Breda de afgelopen maanden zonder club. Hij hoopte nog op een contract in het betaalde voetbal, maar lijkt op korte termijn zijn handtekening te zetten onder een verbintenis bij Excelsior Maassluis.

FC 's-Gravenzande in laatste vijf minuten onderuit

FC 's-Gravenzande kwam vier weken na laatste oefenwedstrijd (op 10 juli speelde de club met 2-2 gelijk tegen Zwaluwen) ook weer in actie. De ploeg van trainer Richard Middelkoop nam het in eigen huis op tegen Sparta (AV).

Voor rust waren er goede kansen aan beide kanten: een speler van Sparta raakte na twintig minuten de lat en aan de andere kant werd een schot van Kilian Berkhout werd tegengehouden door de doelman. Zo stond het na 45 minuten spelen nog 0-0.

Na een uur spelen opende Stefan Bruin voor FC 's-Gravenzande de score. Daarmee leek de thuisploeg lang op weg naar een zege. In de laatste vijf minuten scoorde Sparta echter nog drie keer, waardoor het 1-3 werd.

FC 's-Gravenzande

Wedstrijd MSV'71 gestaakt

De oefenwedstrijd tussen MSV'71 uit Maassluis en de Haagse politievereniging HPSV, beide uitkomend in de vierde klasse van het amateurvoetbal, is vanmiddag niet uitgespeeld. Het duel werd na ongeveer een half uur gestaakt, vanwege een zware blessure bij een speler van HPSV. Op dat moment stond er een stand van 0-1 op het scorebord.