Archief
archieffoto Carry Wilmink

archieffoto Carry Wilmink

Bradelierloop ondanks versoepelingen afgelast

Er wordt ook dit jaar geen Bradelierloop gehouden.

De hardloopwedstrijd, die traditioneel plaatsvindt op de afsluitende zaterdag van de feestweek in De Lier, is afgelast. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten.

Hoewel het demissionaire kabinet afgelopen vrijdag nieuwe versoepelingen aankondigde, vindt de organisatie het nog niet het juiste moment om de wedstrijd te houden. "Het gaat steeds beter rond corona, maar toch zijn de omstandigheden in 2021 nog niet zodanig dat wij ervoor kunnen zorgen dat onze vrijwilligers, de sporters en het publiek een veilige 35ste editie van de Bradelierloop kunnen meemaken."
De editie van volgend jaar staat gepland voor 13 augustus 2022.

Maasdijk

Ook de Ruitenburg Run in Maasdijk kan dit jaar niet doorgaan. Die wedstrijd stond op de kalender voor 24 juli. De organisatie heeft een alternatief bedacht. Er is een aantal routes uitgezet vanaf de kantoren van de hoofdsponsor. Die kunnen mensen lopen in de week van 17 tot en met 24 juli. De tijden kunnen worden geüpload met behulp van een hardloopapplicatie naar Facebook of Instagram.

In Honselersdijk wordt deze zomer wel 'gewoon' een wedstrijd gehouden. Op vrijdag 2 juli staat de Bar de Burchtloop op het programma, bestaande uit een ploegentijdloop over 2 kilometer en wedstrijden voor de schooljeugd. Die loop vindt nu niet plaats in de Dijkstraat, maar op het terrein van atletiekvereniging Olympus'70 in het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen.

Geen Bradelierloop, maar wellicht wel de Rijk Zwaan loop in september, daar hoorde meer over bij Maarten in de Middag