Archief
Koos Ophorst

Honselse Burchtloop wijkt uit naar atletiekbaan Olympus'70

De Bar de Burchtloop wordt dit jaar weer gehouden als een echte hardloopwedstrijd, maar bij uitzondering niet in Honselersdijk.

De ploegentijdloop, die onderdeel is van de feestweek van Honselersdijk, was vanwege de coronamaatregelen vorig jaar nog in digitale vorm: teams moesten in hun eigen omgeving individueel hardlopen en dit registreren op Strava. Dit jaar mogen de deelnemers gebruik maken van de atletiekbaan van Olympus'70 in Naaldwijk.

Dat betekent wel dat er opnieuw geen parcours wordt uitgezet in de Honselse Dijkstraat. Dat heeft volgens de organisatie te maken met het reguleren van eventuele toeschouwers. Dat is op het afgesloten terrein van Olympus'70 makkelijker te realiseren.

De Bar de Burchtloop is dit jaar op vrijdag 2 juli om 19.00 uur. Teams van drie personen kunnen zich aanmelden via burchtloop@honselsefeestweek.nl.

Honselse feestweek

De Honselse feestweek wordt dit jaar grotendeels een radio-evenement. De organisatie zendt dagelijks uit vanuit een glazen kas op het Voorhofplein. Voor de jeugd is er een divers programma in samenwerking met de basisscholen.