Rijnmond Sport

Hoekse rugbyers buigen voor bezoekers uit Sassenheim

De Hoekse rugbyers hebben zaterdagmiddag de competitiewedstrijd tegen The Bassets met 23-31 verloren.

Voor het eerst weer met enig (negatief getest) publiek op het complex aan de Rondgang, had de thuisploeg een goed begin. Dankzij twee benutte strafschoppen kwamen de Hoekenezen op een 6-0 voorsprong.
Vervolgens was er een sterk offensief van de ploeg uit Sassenheim, wat resulteerde in een tussenstand van 6-17. Via een strafschop werd de ruststand iets dragelijker: 9-17.

In de tweede helft bleven de Sassenheimers de bovenliggende partij. Zij liepen uit naar 16-31. Tot geluk van The Hookers (binnenkort The Hoekers geheten) werden door The Bassets drie strafschoppen op rij gemist. Via een try van Jens van der Knijf plus de benutte conversie bood de tussenstand van 23-31 op 8 minuten voor het eindsignaal nog hoop. Er werd echter verder niet meer gescoord.