Archief
Sportshoots.nl

Sportshoots.nl

Zorgen bij sportverenigingen blijven door corona

Sportverenigingen gaan gebukt onder de coronamaatregelen.

Competities worden afgelast en trainingen zijn vaak maar beperkt mogelijk. Met het einde van het seizoen op komst doen ze er alles aan om hun leden te houden.

Bestuursleden zien het door de huidige situatie somber in. "Het gaat matig met de club", geeft Cock Diemel, voorzitter van badmintonvereniging Velo uit Wateringen toe. "De binnensporten zijn nog steeds dicht. En sporten als handbal, volleybal of basketbal die kunnen nog wel naar buiten, maar met badminton gaat dat gewoon echt niet. We doen dan buiten wel kracht- en conditietrainingen. Maar dat spreekt alleen de selectiespelers van de jeugd en senioren aan. De recreanten zitten hier echt niet op te wachten", vertelt Diemel bij mediapartner Omroep West.

Allerlei restricties

Velo hoopt dan ook dat binnensporten snel weer mogelijk wordt. Volgens het openingsplan van de regering zou dit de volgende stap moeten worden. "Officieel weten wij nog van niets", vertelt Diemel. "Maar ik verwacht dat er in het begin in de hal wel weer allerlei restricties zullen komen. We zijn vorig jaar ook geëindigd dat we alleen maar singlewedstrijden mochten spelen. Toen merkten we al dat dit voor recreanten niet interessant was. Zij willen dubbelen omdat dit minder zwaar voor ze is."

Aanwas staat stil

Diemel maakt zich wel zorgen om de toekomst van Velo. "Badminton is een sport die normaal al krimpt, dus we vrezen wel voor komend seizoen. Want ook al blijft het aantal opzeggingen beperkt tot het normale aantal van ongeveer 10 procent, we kunnen op dit moment helemaal niets doen om nieuwe leden te werven. De aanwas staat dus al die tijd stil."

Leden toch iets bieden

Velo kijkt naar de mogelijkheden om de leden te compenseren voor de gemiste sportmogelijkheden, maar Diemel geeft toe dat het moeilijk is. "Wij hebben onze hal in eigendom, waardoor de rente gewoon doorloopt. Hierdoor zijn we de contributie-inkomsten direct kwijt en kunnen we onze leden geen geld teruggeven. We hopen nu in de zomermaanden de hal open te kunnen houden, zodat we onze leden toch iets kunnen bieden."

Categorieen:
Nieuws Sport Wateringen