Archief
Christine Feldberg

Christine Feldberg

De Blois reed bij start lockdown nog wedstrijd: 'Na afloop als een gek naar Oostenrijk gereden'

Terwijl vrijwel alle landen 'op slot' gingen vanwege de uitbraak van het coronavirus, reed snowboarder Glenn de Blois halverweg maart nog een wedstrijd in Zwitserland.

De Lierenaar eindigde bij deze wereldbekerwedstrijd in Veysonnaz als twintigste. Bijkomen van zijn inspanningen was er niet bij, vertelt De Blois in gesprek met het WOS-radioprogramma WOS Sport. "Onze wedstrijd ging nog wel door, maar die van de skiërs niet. Na afloop zijn we als een gek teruggereden naar Oostenrijk, want de Zwitserse grens ging dicht."

Vanwege het overlijden van een familielid moest de 24-jarige Westlander niet veel later ook nog eens naar Nederland. Ook dat was door de coronamaatregelen niet eenvoudig. "Ik moest eerst een brief aanvragen bij het consulaat. Daarna heb ik nog eens 45 minuten stilgestaan bij de grens van Oostenrijk met Duitsland, want alles en iedereen werd gecontroleerd. Zij bepaalden wie er verder mochten rijden, ik mocht gelukkig terug naar Nederland."

Glenn de Blois kijkt terug op het afgelopen seizoen:

Kort seizoen

De Blois reed afgelopen winter maar een beperkt aantal wedstrijden op de snowboardcross. "Mijn beste resultaat was een negende plek in de tweede wedstrijd (in Cervinia in Italië, red.), toen werd ik negende." Inmiddels kijkt hij vooruit naar een nieuwe winter. "Afgelopen week heb ik in Oostenrijk alweer een trainingskamp gehad", zegt de Lierenaar. Uiteindelijke doel is plaatsing voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking. "Natuurlijk ga ik daarvoor, maar of ik het ga halen? Ik weet het niet, ik heb geen glazen bol."