Archief
Sportshoots.nl

Telwin nieuwe hoofdcoach badmintonners Velo

Franklin Telwin is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdcoach van de eredivisieploeg van Velo Badminton.

Hij is de opvolger van Paul de Graaf, die na één jaar stopt. De functie koste De Graaf te veel tijd, waardoor hij minder tijd aan zijn gezin kon besteden. Telwin was vorig seizoen assistent en is bovendien al veertien jaar aan de Wateringse club verbonden.

De nieuwe coach wordt bijgestaan door Edward van der Heuvel en clubicoon Rikkert Suijkerland als assistenten. Suijkerland was het afgelopen seizoen teammanager, die rol wordt straks ingevuld door Marleen Kuipers.

Selectie blijft intact

De spelersselectie onderging een jaar geleden een complete transformatie. Alex Vlaar, Dorien Lups, Tamara van der Hoeven en Ralph Starren vertrokken. Alleen Jim Middelburg en Myke Halkema bleven in Wateringen. De ploeg werd vervolgens versterkt met Milou Lugters, Fredrika Lagerstedt, Simone Hermsen, Russell Muns en Ruben Kweekel.

Deze zomer geen vertrekkende spelers. Iedereen blijft de club trouw. Dion Rovers wordt daarnaast toegevoegd aan de ploeg. Hij maakte vorig jaar nog deel uit van het tweede team, dat uitkomt in de eerste divisie, maar ook toen was hij al geregeld actief in de eredivisie.

Doelstelling

Le Credit Sportief Velo, zoals de ploeg volledig heet, beleefde een tegenvallend seizoen 2019/20. Voor het eerst in bijna 25 jaar kwalificeerden de Wateringers zich niet voor de kampioenspoule, maar moest het strijden tegen degradatie. Velo handhaafde zich overigens vrij eenvoudig.

Nog zo'n jaar is echter niet de bedoeling. Doelstelling is dan ook om weer mee te gaan doen om de titel. Wanneer het nieuwe seizoen kan beginnen, is door de uitbraak van het coronavirus nog onduidelijk.