Archief
Paul Vis

Trainer Curescu vertrekt bij Velo

Handbaltrainer Alex Curescu stopt als hoofdtrainer van de damesselectie van Venéco/Velo.

De 42-jarige Roemeen, die het grootste deel van zijn leven in Nederland woonde, gaat aan de slag in zijn geboorteland. Hij wordt daar coach van de dames van Cluj, dat uitkomt in de hoogste divisie. Dat meldt de club op de eigen website. Curescu tekent een contract van twee jaar, met de optie voor nog eens één seizoen.

Curescu was van 2012 tot 2015 en (na een half jaar bij VOC) van eind 2015 tot de zomer van 2017 trainer bij de dames van Quintus in Kwintsheul en was daarna actief bij het herenteam van Quintus. Daar vertrok hij halverwege het seizoen echter vanwege tegenvallende resultaten in de BeNe-League. Sinds afgelopen zomer was hij eindverantwoordelijke bij Venéco/Velo, waarmee hij zich handhaafde in de eerste divisie.

De trainer had aanvankelijk aangegeven nog een seizoen in Wateringen te blijven, maar werd bijna twee weken geleden benaderd door de club uit Roemenië. Begin deze week heeft hij de knoop doorgehakt en bij Cluj getekend. De speelsters zijn gisteravond op de hoogte gesteld van het vertrek van hun trainer.

Velo is een zoektocht begonnen naar een nieuwe trainer.