Archief
WOS

WOS

Westlandse sportclubs weten uiterlijk begin volgende week wat mag

Uiterlijk begin volgende week zullen alle Westlandse sportverenigingen een brief vanuit de gemeente ontvangen over de mogelijkheden van sportbeoefening vanaf woensdag 29 april. Die mogelijkheden zullen moeten passen binnen de nog vast te stellen nieuwe regionale noodverordening in verband met het coronavirus.

Het college van burgemeester en wethouders overlegt met een afvaardiging van de Westlandse clubs over het toepassen van de nieuwe regels. Hierbij wordt tevens besproken wat van de sportverenigingen wordt verwacht. Ook de oproep van het kabinet om kinderen die geen lid zijn van een vereniging toe te laten op de accommodatie, wordt besproken.

Wijzigingen

De regering heeft dinsdagavond diverse wijzigingen in de coronamaatregelen aangekondigd op het gebied van sport. Deze gewijzigde maatregelen, die ingaan op 29 april, zijn:

* voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dat zij vanaf komende woensdag weer in de buitenlucht in georganiseerd verband mogen trainen. Officiƫle wedstrijden zijn niet toegestaan;

* voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij ook meer ruimte krijgen om georganiseerd te sporten in de buitenlucht. Het gaat hier zowel om sporten in de openbare ruimte als sporten op een buitensportaccommodatie. Hierbij geldt echter wel dat er gesport moet worden op 1,5 meter afstand. Ook hier zijn officiƫle wedstrijden niet mogelijk;

* voor iedereen boven de 18 jaar verandert niets. Voor hen geldt dat zij nog geen georganiseerde sportactiviteiten kunnen doen. Wel kunnen zij individueel blijven trainen in de openbare ruimte door bijvoorbeeld een rondje te gaan hardlopen of fietsen met gepaste afstand tot anderen.

Toiletten, kleedkamers en kantines bij sportclubs blijven gesloten. Ook is het niet de bedoeling dat ouders langs de lijn staan.

Categorieen:
Westland Sport