Archief
vv Quintus

vv Quintus

Quintus-icoon Jan de Winter (67) overleden

Jan de Winter, de voormalige speler, klusjesman en jeugleider van voetbalvereniging Quintus is niet meer. De Winter overleed vrijdag aan de gevolgen van een hersenbloeding. "Eenieder die bij onze club voetbalde, arbitreerde, coachte of als vrijwilliger aan de club verbonden was, kreeg met Jan te maken", schrijft de voetbalvereniging op haar website.

De Winter kwam in 1976 bij Quintus voetballen en bleef tientallen jaren aan de club verbonden. Jeugdspelers zullen hem herinneren als de man die ieder jaar meeging naar trainingskamp in Engeland. Hij waste voor elftallen kleding, de kleedkamers werden schoongemaakt en op zaterdag stond dankzij De Winter de koffie klaar. "Hij was zeven dagen in de week op de club aanwezig", schrijft de club.

Na het wegvallen van zijn moeder en lichamelijke klachten, bouwde De Winter zijn activiteiten in Kwintsheul langzaam af. Nog een enkele keer werd hij in zijn scootmobiel op het sportpark gesignaleerd. "Wat toen opviel, was dat iedereen altijd weer belangstelling toonde voor deze markante persoonlijkheid", staat op de clubwebsite te lezen.

Jan de Winter is 67 jaar geworden.

Categorieen:
Sport