Archief
Archieffoto WOS

Archieffoto WOS

Marinus Dijkhuizen keert terug bij Excelsior Rotterdam

Marinus Dijkhuizen is de nieuwe trainer van voetbalclub Excelsior Rotterdam. Hij volgt in Kralingen de dinsdag ontslagen Ricardo Moniz op. Voor de 48-jarige 's-Gravenzander is het een terugkeer op de plek waar hij eerder succesvol was.

Dijkhuizen begon in 2014 bij Excelsior aan zijn eerste klus als hoofdtrainer en promoveerde direct van de eerste divisie naar de eredivisie. Het seizoen erop handhaafde de ploeg zich op het hoogste niveau. Daarna kreeg hij de kans om in Engeland te werken en volgde een minder succesvolle periode.

Bij Brentford FC werd hij wegens slechte resultaten al na acht competitiewedstrijden ontslagen. Ook bij NAC Breda en SC Cambuur moest hij voortijdig het veld ruimen. Sinds 2018 is hij assistent-trainer bij FC Utrecht, de laatste periode in de rol van videoanalist.

Na het ontslag van Moniz - onder zijn leiding won Excelsior dit seizoen in de eerste divisie slechts tien keer en staat het op de achtste plek - hadden de Rotterdammers al snel Dijkhuizen in beeld. Dijkhuizen daarover: "Ik moest heel snel beslissen. Met ingang van het nieuwe seizoen starten, had ik idealer gevonden, maar Excelsior had er de voorkeur voor dat ik nu zou instappen. Dat snap ik ook, vanwege de lange termijn. Ik vind het niet prettig om FC Utrecht midden in het seizoen te verlaten, maar desondanks heb ik voor mijn ambitie gekozen."

Doelstelling is om de play-offs voor promotie naar de eredivisie te halen. "We gaan er alles aan doen. Ik denk echter dat er genoeg potentie in de groep zit, dus ik heb zin om vandaag aan deze klus te beginnen", besluit Dijkhuizen.

Categorieen:
's-Gravenzande Sport