Maassluis en ODO waren aan elkaar gewaagd - foto Sjoerd de Vos

Korfballers Maassluis en Ondo opnieuw zonder puntverlies

De korfbalderby tussen ckc Maassluis en het Maaslandse ODO is gewonnen door de thuisploeg. Maassluis blijft hierdoor zonder enig puntverlies aan de leiding in de tweede klasse F. Het 's-Gravenzandse Ondo maakte eveneens geen fout en staat ook nog met de volle buit op kop in de tweede klasse I.

Bij de derby in Maassluis was het nog even de vraag of het vertrek van trainer Robert Bras nog van invloed zou zijn op het spel van de koploper. Het bezoekende ODO had in elk geval een sterke beginfase, waarin het nipt op voorsprong kwam (2-3). Maar daarna nam Maassluis het heft in handen en stond het 8-5 bij de rust.

Ook in de tweede helft waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar was Maassluis net iets efficiƫnter in de afronding. Dat resulteerde in de eindstand van 15-13.

Dijkvogels consolideerde de tweede plaats in de derde klasse F. Daarmee blijven de Maasdijkers op koers voor promotie.