Archief
Velo 1

Velo 1

Wie wordt Westlandse sportploeg en sportcoach van 2019?

De nominaties voor de beste Westlandse sportcoach en de beste sportploeg van 2019 zijn vrijdag bekend gemaakt. Tijdens het Westlandse Sportgala op 30 januari worden de winnaars bekend gemaakt in Westlandtheater De Naald in Naaldwijk.

Genomineerde sportploegen:

Quintus dames 1 (Kwintsheul) werden 2e bij het Eredivisie handbal, bereikte de halve finale van de Europa Cup. Ook wonnen ze de landelijke beker in 2019.

De korfballers van Valto 1 ((De Lier) werden kampioen in de eerste klasse en promoveerden daardoor naar de overgangsklasse in het zaalkorfbal.

De voetballers van Velo 1 (Wateringen) promoveerden naar de eerste klasse. Sinds 2015 is de ploeg maar liefst drie keer gepromoveerd in vier seizoenen.

Genomineerde sportcoaches:

Poeldijker Jac Orie is al jarenlang coach van diverse medaillewinnaars in de schaatssport, onder andere van Patrick Roest en Sven Kramer.

Edwin Vurens is de coach van Velo 1. Onder zijn leiding is de voetbalploeg drie keer gepromoveerd.

Sarina Wiegman uit Monster leidde het Nederlands damesvoetbalelftal naar een zilveren medaille tijdens het wereldkampioenschap.

Bij de WOS kun je op zaterdag zien hoe de genomineerden verrast worden. De aflevering van vorige week is terug te kijken op onze website. Het sportgala zelf wordt dit jaar ook weer live uitgezonden door de WOS.