Archief
WWV

WWV

Boris van der Voort grijpt derde jeugdtitel mountainbike

Wielrenner Boris van der Voort heeft zaterdagmiddag in het Friese Appelscha de Nederlandse titel mountainbike gepakt in de categorie voor 13-jarigen. Voor de jonge Heulenaar betekende het al zijn derde titel in het mountainbike bij de jeugd.

Van der Voort rijdt voor wielervereniging Westland Wil Vooruit uit Honselersdijk. De Westlanders gingen in Appelscha met 28 renners van start, met daarbij diverse titelfavorieten. Ook Julia Herman (Nootdorp, meisjes tot 8 jaar) en Mae Cabaca (Vlaardingen, meisjes tot 13 jaar) grepen de nationale titel in hun leeftijdscategorie. Regiogenoten Wessel den Harder (Maassluis, jongens tot 8 jaar) en Iker Slotboom (Kwintsheul, jongens tot 9 jaar) grepen het brons.

Ook van de 11-jarige Floortje de Vries werd vooraf een podiumplek verwacht, maar zij brak tijdens de koers haar rem en werd vijfde.

Hartog Nederlands kampioene bij de studenten

Mountainbikester Larissa Hartog pakte zondagmiddag een titel bij het wegwielrennen. De Lierse werd Nederlands kampioen bij de studenten. Dat gebeurde in een massasprint.