Archief
PR Olympus70

PR Olympus70

De Gelder zoekt meer concurrentie en vertrekt bij Olympus '70

Tom de Gelder vertrekt na vijf jaar bij atletiekvereniging Olympus '70 in Naaldwijk. De atleet uit Den Hoorn is op zoek naar meer concurrentie om beter te worden en heeft die gevonden in Nijmegen, bij Team7heuvelen. In de Keizerstad gaat hij ook wonen en zijn studie op het gebied van criminologie doorzetten.

De Gelder, die in het kielzog van Tristan Valkenburg uit Schipluiden naar Olympus '70 was gekomen, stond als junior vijf keer op het podium bij Nederlandse kampioenschappen; hij haalde onder meer de titel op de 800 meter bij de NK Indoor in 2017. Eerder dit jaar won hij als senior brons op de 1.500 meter bij de NK Indoor en afgelopen vrijdagavond rende hij op de 5.000 meter in Utrecht voor het eerst naar een tijd binnen de 15 minuten: 14.47.03.

"Ik heb mooie stappen gezet maar na een trainingsstage in november met veel atleten van andere teams in Nederland begon bij mij de drang naar concurrentie te kriebelen. Ik had steeds minder trainingsmaatjes bij Olympus die op mijn niveau konden meedraaien", verklaart De Gelder. "In juli heb ik mijn studie in Rotterdam afgerond en heb besloten mijn loopbaan verder te vervolgen in Nijmegen bij Team7heuvelen."

Categorieen:
Naaldwijk Sport