Archief

Veel publiek bij NK veldkorfbal in De Lier

Het zonnige weer heeft zaterdag veel korfballiefhebbers gebracht naar het complex van Valto in De Lier, waar het Nederlands Kampioenschap veldkorfbal werd gehouden. "We hebben een mannetje of 3.000 binnen", zei oud-topkorfballer Barry Schep. De organisatie noemt het evenement geslaagd.

Over de hele middag en het begin van de avond werden vier finales gespeeld op het hoogste niveau in het veldkorfbal. Om het alle mensen zoveel mogelijk naar de zin te maken, had Valto had hoofdveld omgetoverd tot fanplein met horeca en waar clinics werden gehouden. Het tweede veld deed dienst als klein stadion, waar alle finales werden gespeeld.

"Als je dit ziet, de entourage, maar ook het topkorfbal dat we naar het Westland wilden halen, dan kan ik niet anders zeggen dan dat het supergeslaagd is", vindt Valto-voorzitter Jan-Jaap Elenbaas. Schep, die zelf meerdere finales speelde: "Dit gaat zeker naar nummer 1 qua organisatie. Alles is tot in de puntjes geregeld. Alle mensen die je spreekt zijn lovend, een heel groot compliment naar de vereniging."

Valto mag het NK veldkorfbal twee jaar organiseren. Elenbaas heeft voor de organisatie al wat verbeterpuntjes gezien. "Ik heb een heleboel kleine foutjes ontdekt, dus daar gaan we van leren. Maar er zijn geen grote dingen misgegaan. Dus we gaan volgend jaar veel beter doen, maar ik moet zeggen dat er nu ook heel veel goed gaat."

Winnaars

De winnaars van het NK veldkorfbal per categorie:

C-jeugd: Fortuna/Delta Logistiek C1

DOS '46 B1

A-jeugd: DVO/Accountor A1

Ereklasse (senioren): DOS '46 1

Categorieen:
De Lier Westland Sport