Mathijs Scholtes

FC 's-Gravenzande wint met Sir Winston Cup tweede prijs van seizoen

FC 's-Gravenzande heeft zaterdag de tweede beker van het seizoen gepakt. Op de finaledag van het Haaglanden Voetbal Toernooi in Scheveningen won de zaterdaghoofdklasser de Sir Winston Cup ten koste van zondageersteklasser DHC. Na 90 minuten stond er 3-2 op het scorebord.

Na een openingsfase waarin DHC fel begon, nam 's-Gravenzande het initiatief over. De Westlanders kregen diverse kansen en na iets meer dan een half uur spelen was het dan eindelijk raak via Yuri Westhoff. Dat bleek de enige goal in de eerste helft.

In de tweede helft kwamen de Delftenaren tot twee keer terug op gelijke hoogte, maar kwam 's-Gravenzande toch weer op voorsprong. Eerst werd het in de 57ste minuut 1-1. Tien minuten daarna was het echter alweer 2-1 dankzij een beauty van Patrick Triep. Toen het tien minuten voor tijd plots 2-2 stond, leek het weer spannend te worden. Toch was het enkele minuten later Twan van Meerten die de beslissende 3-2 op het scorebord zette.

Tien man Maasdijk verliezen van BMT

VV Maasdijk heeft in de Halve Maan Cup (voor derde- en vierdeklassers) naast de beker gegrepen. Het elftal van trainer Richard Kraijenbosch kwam via Scott van de Graaf in de openingsfase nog wel op voorsprong, maar moest halverwege de eerste helft verder met een man minder. Wouter Laan trok aan de noodrem, veroorzaakte daarmee een penalty en kreeg daarvoor rood. Zo stond het na 45 minuten 1-1.

Maasdijk bood ondanks het ondertal goed weerstand, maar kwam toch op een 2-1 achterstand. Later werd het zelfs 3-1.

Juniorenteams

De dag begon in Scheveningen overigens goed voor de Westlandse verenigingen. Eerst mocht Velo onder 9 de beker omhoog houden na een 1-7 overwinning op de leeftijdsgenoten van RKDEO. Niet veel later kon ook Verburch onder 11 juichen, want de Poeldijkers versloegen DSO in hun finale met 5-1.

Voor Quintus onder 23 verliep de finale tegen Quick een stuk minder. De Heulse ploeg verloor met liefst 1-6.