Archief
EA Sports

EA Sports

Lars (16) uit Poeldijk wil eSporter van Ajax worden

Lars van der Voort gaat deze woensdag en donderdag in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam de strijd aan met zeven andere gamers uit Nederland en de rest van de wereld in de game Fifa 19. Wint de 16-jarige Poeldijker, dan wordt hij de officiƫle eSporter van Ajax en mag hij de landskampioen vertegenwoordigen in het spel.

Voor de Westlander, met zijn 16 jaar de jongste deelnemer deze week, zou dat een droom zijn die uitkomt. "Ajax is altijd al mijn favoriete club geweest en het lijkt me heel gaaf om ervoor te spelen", zegt Lars in de Dwars Door De Regioshow op WOS Radio. "Ik speel Fifa al sinds ik vijf jaar was, eerst op de Nintendo en daarna op de PlayStation."

Twee jaar geleden, bij de 2017-versie van het spel, merkte Lars dat hij wel echt goed is in het spel. "Toen werd competitive Fifa geĆÆntroduceerd. In het begin had ik nog niet zulke goede scores, maar opeens had ik een weekend dat ik als derde van de wereld eindigde. Zo is het begonnen."

Om mee te doen met de Ziggo eBattle deze week, moest hij eerder drie kwalificatierondes overleven. Woensdag en donderdag wordt gespeeld in twee poules; vier spelers spelen op de Xbox One en vier op de Playstation 4. De winnaars van beide consoles nemen het op beide systemen tegen elkaar op. Lars speelt zelf beter op de PlayStation, "maar ik ga nog wat extra oefenen op de Xbox, dus dat komt hopelijk helemaal goed."

Lars heeft vertrouwen in een goede afloop, "het afgelopen weekend eindigde ik hoog in de weekend league", dus het zou zomaar kunnen zijn dat hij straks Ajax mag vertegenwoordigen. "Je krijgt dan een voorbeeldfunctie. Je moet dingen organiseren, bijvoorbeeld dat er kinderen komen gamen bij Ajax. En je moet goed presteren."

Sinds enkele jaren spelen alle eredivisieclubs tegen elkaar in de zogenoemde eDivisie. Een andere eSporter van Ajax, Dani Hagebeuk, werd daarin al twee keer kampioen. Het zal dus lastig zijn om zijn plek over te mogen nemen. Lars: "Zijn console is eigenlijk Xbox, maar hij speelt ook op de PlayStation. Het zal dus een strijd worden wie op die console mag spelen."

Categorieen:
Poeldijk Westland Sport