Archief

Dijkvogels degradeert, Valto en Ondo moeten vrezen

De korfballers van Valto hebben zaterdag verzuimd te winnen van directe concurrent Vriendenschaar.. In De Lier was de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam met 21-26 te sterk. Met nog één wedstrijd te spelen staat Valto een-na-laatste in de overgangsklasse D en moet het alles op alles zetten om niet direct te degraderen.

De nummer laatst degradeert direct naar de eerste klasse, de nummer zeven speelt nog een beslissingswedstrijd voor lijfsbehoud. Het verschil tussen Merwede (nr 8) en Valto is slechts één punt.

Maassluis verslaat Ondo

In de eerste klasse E heeft ckc Maassluis het 's-Gravenzandse Ondo met 18-12 verslagen. Maassluis is sinds vorige week zeker van nog een jaar op dit niveau, Ondo moet nog altijd vrezen voor degradatie. De ploeg staat op de zevende plek, onder de beruchte streep. Over twee weken moeten de Westlanders winnen van het al gedegradeerde IJsselvogels en hopen op puntenverlies van concurrent GKV.

Dijkvogels degradeert

Dijkvogels speelt komend seizoen weer in de derde klasse. De Maasdijkers hadden nog een piepkleine kans om degradatie uit de tweede klasse G te ontlopen, maar de ploeg liep thuis tegen nummer twee Danaiden tegen een kleine nederlaag aan: 14-15.

Overigens had Dijkvogels ook aan een overwinning niets gehad, want concurrent Rapid won van streekgenoot ODO en had daardoor met nog één duel te gaan sowieso een onoverbrugbare voorsprong gehad.Alle uitslagenOvergangsklasse D

Valto - Vriendenschaar 21-26

Eerste klasse E

Maassluis - Ondo 18-12

Tweede klasse G

Dijkvogels - KZ Danaiden 14-15

Rapid - ODO 16-12