Archief
WOS Media

WOS Media

Westlandia-icoon Van der Knaap (40) wordt technisch manager

Westlandia-aanvoerder Marko van der Knaap stopt aan het einde van dit seizoen met voetballen. De 40-jarige routinier heeft er dan een loopbaan van 21 seizoenen opzitten. Daarmee verdwijnt een icoon van de Westlandse velden. Op de achtergrond blijft hij wel actief bij de Naaldwijkse club; hij gaat namelijk aan de slag als technisch manager.

Van der Knaap nam de beslissing tijdens de afgelopen winterstop, toen hij voor zichzelf vooruit keek naar het komende seizoen. "Er is dan een nieuwe trainer, er spelen wat andere dingen omheen en het ging al wat moeizamer. Ik dacht toen: volgens mij is het einde van dit seizoen een mooi moment om te stoppen."

Veel spelers hangen tussen hun 30ste en 34ste hun voetbalschoenen aan de wilgen en ook Van der Knaap had zo rond zijn 27ste het gevoel dat zijn carrière rond die leeftijd zou eindigen. De Westlander voelde zich echter goed en besloot zijn loopbaan jaar op jaar te verlengen. "Ik heb nooit blessures gehad, heb me altijd fit gevoeld. Soms ging het wel eens wat minder, maar ik heb nooit echt fysieke problemen gehad", aldus de centrale verdediger. "Een jaar geleden dacht ik, ik ga nog vijf jaar door. Het lichaam voelde toen nog goed. Maar nu voelde het beter om toch te stoppen."

Technisch manager

Bij Westlandia ligt al een nieuwe rol voor Van der Knaap in het verschiet. "Het afgelopen jaar ben ik me al een beetje gaan bemoeien met de technische commissie en die rol wordt nu uitgebouwd. De club wil stappen vooruit maken en zo komt er voor mij een rol als technisch manager."

Voordat het echter zover is, liggen er nog genoeg uitdagingen in dit seizoen. In de derde divisie zijn voor Westlandia nog acht duels te spelen, daarnaast is de club ook nog actief in het Haaglanden Voetbal Toernooi en de Flynth Westland Cup. Vooral die laatste beker is een doel op zich. "Ik heb 'm negen keer gewonnen en twee keer verloren. Ik ga nu voor een tiende beker."

Van der Knaap, die in de jeugd uitkwam voor SVV en Quintus, sloot in de zomer van 1998 voor het eerst aan bij de selectie van Westlandia. Een jaar later maakte hij de overstap naar Jong FC Utrecht, waarna hij in 2001 vertrok naar FC Omniworld (nu Almere City). In 2004 keerde hij terug op sportpark De Hoge Bomen. Op zaterdag 27 juli neemt Van der Knaap afscheid tijdens de wedstrijd van Westlandia tegen het Westlands Elftal.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Sport