Archief
Warbout - Archieffoto Danny Ploegaert

Warbout - Archieffoto Danny Ploegaert

HVC'10 in beroep tegen schorsing Warbout

Voetbalvereniging HVC'10 gaat in beroep tegen de schorsing die voetbalbond KNVB wil opleggen aan spits Jurgen Warbout. De bond wil de Hoekenees voor een periode van vier maanden aan de kant houden, omdat hij in het gestaakte duel tegen Berkel een karateschop zou hebben uitgedeeld. Bij de Hoekse club is van die overtreding echter niets bekend.

Scheidsrechter Ernstjan van der Perk legde het duel in Berkel op zaterdag 9 februari na 73 minuten stil. Vlak daarvoor werd HVC'10-speler Kay van den Bos buiten het zicht van de arbiter naar de grond gewerkt, waarna enkele spelers het aan de stok kregen met de vermeende dader. Daarop ontstond een opstootje waarbij meerdere spelers betrokken waren.

Jorno Reurink kreeg drie kwartier na het staken alsnog rood, maar werd uiteindelijk niet geschorst omdat hij niets met het incident te maken had. Achteraf komt er op basis van verklaringen van de scheidsrechter en een speler van Berkel wel een straf voor Warbout. Zij zeggen dat zij hem een karateschop zagen geven. Dit word door HVC'10 echter weersproken.

De wedstrijd Berkel-HVC'10 wordt op 30 maart uitgespeeld. De Hoekse club treedt dan overigens 'gewoon' met elf man aan.

Categorieen:
Hoek van Holland Sport