Archief
Yannick Rolvink

Yannick Rolvink

Ruben Rolvink Nederlands kampioen kogelstoten

Olympus '70-atleet Ruben Rolvink heeft zondag in Apeldoorn de gouden medaille veroverd bij het kogelstoten op het NK Indoor voor junioren. De 16-jarige Naaldwijker kwam tot 16.68 meter, een verbetering van het al op zijn naam staande clubrecord bij de B-junioren.

Rolvink was afgelopen maand nog een van de genomineerden voor de titel Westlands Sporttalent 2018, maar die prijs ging uiteindelijk naar wielrenner Menno Huising. Rolvink voelde zich dit weekeinde extra gemotiveerd om zijn favorietenrol waar te maken. Met de 16.68 meter kwam de Naaldwijker 36 centimeter verder dan Noord-Hollander Sebastiaan Bonte.NK 10 kilometer

Bij de Nederlandse kampioenschappen 10 kilometer op de weg hebben twee leden van Olympus '70 een medaille veroverd. In het Noord-Hollandse Schoorl won de Wateringse Marlies Jongerius het zilver bij de vrouwen 35-plus. Haar tijd was 36.53. Hiermee moest Jongerius haar meerdere erkennen in Liselotte van den Berg (AAV '36), die in 35.36 de titel pakte. Op haar beurt had de Wateringse een ruime voorsprong op de nummer 3.

Bij de mannen 45-plus werd Marcel Laros uit Oosterhout afgetekend kampioen in 32.21. In de strijd om het zilver was er een eindsprint tussen Yke Zoetendal uit Joure en Monsternaar Arthur van Dijk. De Fries werd tweede, Van Dijk derde. Beiden kregen de tijd van 32.51 achter hun naam.

Categorieen:
Wateringen Monster Sport