Archief
Leo de Jong

Leo de Jong

Velo uitgeschakeld in handbalbeker

De handbalsters van Veneco/Velo zijn dinsdagavond uitgeschakeld in de achtste finales van de beker. De Wateringse tweededivisionist was in eigen huis niet opgewassen tegen Westfriesland/SEW, dat uitkomt in de eredivisie. Aan de Noordweg werd het 23-32.

Velo, dat als regiowinnaar kon doorstromen naar het landelijke toernooi, had moeite om in de wedstrijd te komen. Fouten werden direct afgestraft door de gasten uit Nibbixwoud, die ook vrijwel elke afvallende bal in handen kregen. Daarnaast belandden veel kansen van de Wateringers tegen de paal of de lat.

Foreholte - Quintus

Quintus stroomde vorige week na thuiswinst op Foreholte wel door naar de kwartfinales van de beker. Dinsdagavond speelde het team van trainer René Zwinkels opnieuw tegen de ploeg uit Voorhout, dit keer in een uitwedstrijd voor de competitie. Na een ruststand van 12-17 werd het uiteindelijk 27-35.

Met deze overwinning doet Quintus goede zaken met het oog op de play-offs. De Heulse dames hebben de komende drie duels nog drie punten nodig om als tweede te eindigen in de reguliere competitie. De ploeg op die plek is vrijgeloot voor de eerste knock-outronde.

Alle uitslagen

Beker, achtste finale

Veneco/Velo - Westfriesland/SEW 23-32 (9-16)

Eredivisie

Foreholte - Quintus 27-35 (12-17)

Categorieen:
Wateringen Sport