Carry Wilmink

Van Beusichem wint ook halve marathon in Maassluis

Christiaan van Beusichem, lid van de atletiekvereniging Flakkee, is zondag winnaar geworden van de Ruitenburg Halve Marathon in Maassluis. Hij kwam na 1.08.18 over de streep op de Dr. Jan Schoutenlaan. Afgelopen voorjaar was Van Beusichem ook winnaar van de halve marathon in Westland.

Klik hier voor een verslag van de halve marathon (WOS Sport).

Nixon Fernandes van het Rotterdamse PAC finishte in Maassluis als tweede en had voor de 21,1 kilometer 1.10.49 nodig. Zijn clubgenote Pauline van Donkelaar was de snelste bij de vrouwen. Zij kwam binnen in 1.26.16. Op 21 seconden achter Van Donkelaar volgde Lynn Lossie uit Woensdrecht als tweede.

Hoewel zij van haar fysiotherapeut maar "op 80 procent" mocht rennen, was Carla Ophorst desondanks de snelste regio-atlete. Zij finishte in 1.32.24.

10 kilometer

De 10 kilometer werd gewonnen door de in topvorm verkerende Monsternaar Arthur van Dijk. Hij finishte na 32.10 en had daarmee drie seconden voorsprong op de gerenommeerde langeafstandloper Jeroen van Damme uit Roosendaal. Van Damme sprak later van "een wat vastgevroren brein" en vond, aan de hand van een foto, dat hij de bochten wat scherper moet aansnijden.

Bij de vrouwen won de 59-jarige Silke Schmidt uit Leiden. De Duitse meervoudig wereldkampioene heeft onlangs de wedstrijdatletiek opnieuw opgepakt en zegevierde in 38.31. Lisa Driessen uit Hoek van Holland won het zilver in 40.48.

5 kilometer

De 5 kilometer werd gewonnen door Khalid Mokthari, in 15.47. Daarmee was hij tien seconden sneller dan zijn clubgenoot van PAC, Twan Kleijwegt. Een grote verrassing vormde Kristel van den Berg. De Maassluise atlete rende tot haar eigen verbazing al in 16.47 over de streep, een enorme verbetering van haar persoonlijk record. Ook de nummer 2 bij de vrouwen liep sneller dan ooit, want juniore Isa Leen uit 's-Gravenzande finishte in 17.31 en dat is twaalf seconden sneller dan de persoonlijke toptijd die zij in september in haar woonplaats had gelopen. Inga Michejenko uit Hoek van Holland werd derde, in 18.10.

De 25ste editie van de halve marathon van Maassluis telde bijna duizend deelnemers.