Archief
WOS Media 1

WOS Media 1

Walking Football populair in Westland en Maassluis

Walking Football wordt steeds populairder. Deze tak van voetbal is in ons land pas vijf jaar oud, maar inmiddels zijn er zo'n 4.500 deelnemers op meer dan 300 plekken in Nederland. En er zijn plannen om te beginnen met OldStars Hockey, Basketbal en Tennis. Ook in onze regio komen steeds meer ouderen in beweging, zo bewijzen KMD, FC 's-Gravenzande, Westlandia en Excelsior Maassluis. Alle clubs zijn sinds dit jaar actief met deze variant.

In totaal 69 deelnemers doen in onze regio aan Walking Football. Bij Excelsior Maassluis (20) is de sport het populairst. Daar trapt zelfs oud-wethouder Arnold Keijzer wekelijks een balletje mee. Ook Westlandia (18, van wie één vrouw), FC 's-Gravenzande (16) en KMD (15) weten de ouderen uit de regio goed te bereiken. En hoewel er vanwege vakanties en andere verplichtingen altijd wel wat afwezigen zijn, staan er wekelijks minstens tien ouderen op het veld.

Het opstarten van Walking Football bij sportclub Monster zit nog in de beginfase. Ook MVV'27 in Maasland had plannen, maar daar lijkt deze voetbalvariant niet van de grond te komen.