Stefan van Eijk 1

Naaldwijk klopt Lyra; 's-Gravenzande koploper af

Op sportpark de Hoge Bomen heeft vv Naaldwijk zaterdagmiddag van Lyra gewonnen. De derby in de derde klasse B eindigde in 2-1.

De eerste helft was vrij gelijkmatig. Naaldwijk had iets meer balbezit, maar beide ploegen creëerden weinig kansen. Drie minuten na de rust werd het spannender: Rashidi Gilkes scoorde de 1-0. Korte tijd later maakte Thomas Karsten de 2-0, door van een meter of 40 over de keeper van Lyra heen te schieten, die ver zijn doel uit was. Hierna probeerde Lyra fanatiek nog te scoren, wat één keer lukte: Thom Kuyvenhoven kopte de bal binnen.

FC 's-Gravenzande - VV Zwaluwen

Na de winst van vorig week tegen toenmalig koploper Spijkenisse, moest FC 's-Gravenzande zich deze zaterdag in de Hoofdklasse A bewijzen tegen VV Zwaluwen uit Vlaardingen. Op het Julianasportpark kwam de thuisclub in de eerste helft snel achterstand en werd de ruststand 0-2. In de tweede helft deed 's-Gravenzande het beter en wist nog twee keer te scoren, maar het was niet genoeg: de wedstrijd eindigde in 2-3.

Maasdijk - MVV'27

Op het sportveld aan de Lange Kruisweg speelde vv Maasdijk tegen de buren van MVV'27 uit Maasland. De clubs uit de derde klasse leken zich in de eerste helft in te houden, maar in de tweede helft was de rem er af. Vijf minuten na de thee kon Kyrill Slutsyy van Maasdijk de 1-0 maken na rommelig verdedigingswerk van MVV'27. Daarna zakte het spel in en werd het rustig op het veld, tot de laatste tien minuten. MVV'27 wist toen te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd. Een paar minuten later scoorde Aad Siranarasit alsnog de 1-1, wat ook de eindstand werd.

Alle uitslagen:

Tweede Divisie

De Treffers - Excelsior Maassluis 1-1 (0-1)

Marouane Afaker

Hoofdklasse A

FC 's-Gravenzande - Zwaluwen Vlaardingen 2-3 (0-2)

Ruben de Groot, Patrick Triep

1e klasse B

RVVH - Westlandia 1-4 (0-2)

Hamza el Yddri, Oualid Fiak (p), Vince van der Knaap (2)

DoCos - VELO 2-2 (1-0)

Nick van Elswijk (2, waarvan 1 strafschop)

Lyra: Thom Kuyvenhoven

Bijzonderheid: Mark Dukker (Lyra), krijgt vlak voor tijd zijn tweede gele kaart (= rood) bij de stand 2-1

Verburch - HBSS 5-0 (1-0)