Flickrcom Steven Pisano CC 9

Bertens wint in Seoul derde toernooi in 2018

Kiki Bertens heeft na Charleston en Cincinnati haar derde WTA-titel van dit seizoen gewonnen. De 26-jarige tennisster uit Wateringen was zondag de sterkste op het toernooi in Seoul (Korea). Bertens versloeg Ajla Tomljanovic in drie sets: 7-6 (2), 4-6 en 6-2.

Bertens had de partij eigenlijk al in de tweede set naar zich toe moeten trekken, maar maakte het zich bij een 4-3 stand, met een break voorsprong, onnodig moeilijk. Ze verloor vervolgens liefst drie games op rij en dus moest de beslissing in de derde set vallen. Daarin stond het aanvankelijk nog 2-2, maar daarna zette Bertens aan en benutte ze na na twee uur uur en twintig minuten spelen haar tweede wedstrijdpunt.

Door deze overwinning stijgt de Westlandse naar de elfde positie op de wereldranglijst, haar hoogste notering ooit. Bertens hoopt zich ook nog te plaatsen voor de WTA Finals, waaraan de beste acht speelsters van 2018 meedoen. Bertens staat nu negende op die ranglijst.