Archief
Leden van Unitas en Westlandia Foto Facebook Unitas 63

Leden van Unitas en Westlandia Foto Facebook Unitas 63

'Handbalverenigingen Unitas '63 en WPK/Westlandia samen verder'

Handbalvereniging Unitas'63 uit Maassluis gaat mogelijk verder onder de naam van WPK/Westlandia uit Naaldwijk. De leden van Unitas gingen onlangs akkoord met de samenwerking. Die is hard nodig, omdat de ledenaantallen in Maassluis flink teruglopen.

"De terugloop wordt daarnaast nog eens versterkt doordat er soms net een lid te veel vertrekt en wij genoodzaakt zijn een heel team te moeten opheffen", zegt bestuurslid Remco den Oudsten. "Door deze ontwikkelingen is ook het organisatorisch en technisch kader een steeds lastiger in te vullen probleem geworden. Verder hebben de huidige bestuurders nog al een aantal dubbelfuncties waarvoor ondersteuning moest worden gevonden."

Ongeveer een jaar geleden is besloten om een oplossing te zoeken in de vorm van samenwerking. Daarbij is de vereniging bij WPK/Westlandia uitgekomen. Bij die vereniging spelen veel Maassluizers in de senioren-selecties, omdat bij Unitas geen plek meer was.

Als ook de leden van Westlandia het hiermee eens zijn, dan gaat deze verregaande samenwerking definitief door. Het is de bedoeling dat teams die volledig uit Maassluizers bestaan in Maassluis blijven handballen, maar dan onder de naam WPK/Westlandia. "Teams die niet meer volledig zijn, zullen aansluiten in Naaldwijk en daar in reeds bestaande teams ondergebracht worden", zegt Den Oudsten.

De samenwerking zorgt er ook voor dat talentvolle Maassluizers voor de vereniging behouden kunnen blijven. "In Maassluis is in elke jeugdcategorie slechts één team beschikbaar, niveauverschillen binnen teams zijn dan ook groot. Leden die in Maassluis boven de groep uit groeien, liepen in het verleden over naar verenigingen in de omgeving. Nu kunnen we hen bij WPK/Westlandia onderbrengen."

De leden van Unitas hebben op 11 juni akkoord gegeven, op 11 juli mogen de leden van Westlandia hun stem uitbrengen. Volgens Westlandia-voorzitter Johan Maarschalkerweerd gaat het niet om fusie, maar kan het hier wel in uitmonden.

Categorieen:
Naaldwijk Maassluis Sport