Zondagvoetbal: derde zege op rij voor Westlandia

Doordat Den Hoorn deze week niet speelde, kwamen dit weekend maar twee regioteams in actie in het zondagvoetbal. Westlandia won in eigen huis en VELO verloor in eigen huis.

Derde divisie B

In de derde divisie B heeft Westlandia zijn derde wedstrijd op rij gewonnen. Op sportpark De Hoge Bomen kwamen de Naaldwijkers al na 9 minuten op voorsprong tegen De Meern door een doelpunt van Ramon Ripson. De Meern kwam in de 20e minuut weer op gelijke hoogt, nadat een snelle counter werd verzilverd door Giovanni Nicolaas. Nog voor rust maakte Westlandia 2-1. Een hoekschop werd door De Meern niet lekker weggewerkt, waardoor de bal in de kluts werd ingetikt door Jeroen Spruijt.

In de tweede helft ging Westlandia op zoek naar de 3-1 en kreeg daar een grote kans voor. Chidozie Ugwunna werd in de 81e minuut in het strafschopgebied neergehaald en Westlandia kreeg een penalty. Jedsel Markes mocht aanleggen, maar de bal werd gestopt door keeper Joey Swanink. Ook in de rebound werd er gemist.

In de laatste minuten kreeg Westlandia nog een paar grote kansen, maar wist niet te scoren. Het bleef 2-1 voor de Naaldwijkers.

VELO heeft kostbare punten laten liggen in de wedstrijd tegen laagvlieger RVC'33 In Wateringen kwam VELO al na vijf minuten op voorsprong. Glenn van de Nieuwenhuijsen scoorde de 1-0. RVC kwam in de 13e minuut weer op gelijke hoogte na een blunder in de achterhoede van VELO. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft kreeg RVC een vrije trap, die via de muur in het doel van VELO kwam (1-2). Trainer Albert van der Dussen was het niet eens met deze vrije trap en liet dat merken. Dit was reden voor de scheidsrechter om Van der Dussen van het veld te sturen. Het werd voor VELO nog erger, toen het in de achtste minuut van de blessuretijd 1-3 werd.