selectie VELO

Handbal dames: VELO wint derby

VELO blijft de ingeslagen weg doorzetten. Het kon weer twee punten aan het totaal toevoegen door winst op Verburch. De reserves van Quintus vierden feest na het behalen van de periodetitel. De reserves van Westlandia verloren hun wedstrijd.

De reserves van Virto/Quintus hebben de tweede periodetitel in de wacht gesleept. Met nog één speelronde te gaan, is de Heulse formatie niet meer te achterhalen. Concurrent Voorwaarts verloor van Westsite. In de Eekhouthal won de thuisploeg met vrij veel gemak van Bentelo. Na een voordelige ruststand van 19-10 won Quintus met 41-22.

De streekderby tussen Veneco/VELO en Verburch is gewonnen door de Wateringse formatie. VELO won voor de vierde keer op rij en is inmiddels terug te vinden op een vierde plaats. Verburch daarentegen blijft hekkensluiter en het zal puntjes sprokkelen worden om boven de degradatiestreep te blijven.

VELO had een lastige wedstrijd verwacht, omdat het vijf speelsters geblesseerd zag toekijken. Het liep anders. De thuisploeg startte scherp en na een kwartier spelen had VELO een voorsprong van acht treffers. Bij de Poeldijkse ploeg verdween in het tweede gedeelte van de eerste helft de topscorer geblesseerd naar de kant. De ruststand was 17-12 in het voordeel van VELO. Na de pauze kwam de voorsprong van VELO niet meer in gevaar en won het de wedstrijd met 35-25.

De reserves van WPK/Westlandia incasseerden de derde nederlaag van het seizoen. In de Amundsenhal in Valkenswaard bleek gedeeld nummer twee VHC duidelijk te sterk. Na een 14-10 achterstand bij rust verloor Westlandia met 30-20.