Zaalhandbal: DIOS op weg naar tweede periodetitel

De spanning is te snijden in de eerste divisie. Koploper Quintus leed de tweede nederlaag van het seizoen en zag de concurrenten naderen tot op twee punten. DIOS won en is de grootste kanshebber om de tweede periode winnend af te sluiten. Zowel Westlandia als Quintus 3 wonnen hun wedstrijd. Datzelfde deden de reserves van de dames van Westlandia.

Heren

DIOS blijft op koers voor winst van de tweede periodetitel. De ploeg van Midden-Delfland won zelf van Snelwiek en zag streekgenoot Wematrans/Quintus onderuit gaan tegen Nieuwegein. DIOS is na vijf wedstrijden nog zonder puntverlies en kan volgende week tegen nummer twee van de ranglijst Fiqas/Aalsmeer 3 de periodetitel binnenhalen. Dit gebeurt alleen als Quintus niet wint.

DIOS speelde wederom een sterke collectieve wedstrijd. Keeper Barry Duijndam was een rots in de branding en aanvallend waren Mark van Vliet en Ruud de Jong op dreef. Beiden waren goed voor zes treffers. De ruststand in het Albeda College was 13-9 in het voordeel van DIOS, dat de wedstrijd met een eindstand van 24-19 winnend afsloot.

Quintus trof een gemotiveerd Nieuwegein en speelde een van de mindere wedstrijden. De ruststand was 13-11 in het voordeel van de bezoekers in de Eekhouthal. Ondanks een sterke eindsprint in de laatste 10 minuten lukte Quintus niet om de afgelopen achterstand goed te maken. In deze fase scoorde Collin de Vette vijf keer. Nieuwegein won met 27-25.

De top vier staat in deze divisie op twee punten afstand van elkaar. Quintus is lijstaanvoerder en voelt de hete adem van DIOS, het derde team van Aalsmeer en de reserves van Volendam in haar nek. De voorsprong bedraagt twee punten op deze drie ploegen.

Tweede divisie B

Het derde team van Quintus kreeg Gemini op bezoek en liet de nummer voorlaatst kansloos in hal twee in Kwintsheul. De ruststand was 14-11 in het voordeel van de thuisploeg, dat Mario Verbraeken in het doel goed zag acteren. Quintus won met 29-20 en is als promovendus terig te vinden op de vierde plaats.

Hoofdklasse C

WPK/Westlandia behaalde de derde overwinning op rij en heeft nog maar twee punten achterstand op koploper Deltasport. De Naaldwijkse ploeg ging op bezoek bij de reserves van Oliveo. Onder aanvoering van topscorer Paul de Snaijer en doelman Ivo Lokhorst won Westlandia met 36-23 na een 21-11 voorsprong bij rust.

Dames

Hoofdklasse D

De reserves van WPK/Westlandia herstelden zich na de nederlaag van vorige week. In de thuiswedstrijd tegen Heerle won Westlandia met 29-24. Na één helft leek de wedstrijd al beslist, want de Naaldwijkse ploeg leidde halverwege met 16-10.