Bekervoetbal: meeste regioteams succesvol

De meeste regionale clubs waren zaterdag succesvol in het bekervoetbal. Maar liefst vijf van de zeven teams die in actie kwamen, wisten te winnen. Een overzicht van alle gespeelde wedstrijden.

MVV '27 - Soccerboys

In de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi moest MVV'27 (derde klasse B) het opnemen tegen Soccerboys. De ploeg uit Bleiswijk staat fier bovenaan in de derde klasse A, met 21 punten uit zeven gespeelde wedstrijden. Het was dan ook Soccerboys die een aantal grote kansen had, maar keeper Twan Lansbergen van MVV'27 wist zijn goal schoon te houden. Het werd zelfs 1-0 voor MVV door een doelpunt van Harm Voogt in de 57e minuut. Erik van Geest verdubbelde de score in de 88e minuut en dus mogen de Maaslanders verder bekeren.

VELO - Lugdunum

Derdeklasser VELO moest het in eigen huis opnemen tegen koploper in de tweede klasse Lugdunum. De Wateringers keken in de eerste instantie tegen een achterstand van 0-1 aan, maar Lars van der Krogt wist de thuisploeg weer op gelijke hoogte te brengen. In de tweede helft was Mart Dubbeld trefzeker voor VELO en zette de stand op 2-1. Dit was ook de eindstand en daarmee plaatst de ploeg van Edwin Vurens zich voor de derde ronde.

Koudekerk - KMD

De mannen van KMD hebben de uitwedstrijd tegen Koudekerk met mooie cijfers gewonnen. De ploeg uit Wateringen kwam in de 12e minuut op voorsprong door een doelpunt van Dylan Arbouw. 17 minuten later werd het zelfs 0-2 door Arend Balijon. Dit was ook de ruststand in Koudekerk. In de tweede helft scoorde Koudekerk tweemaal, waarvan een keer in eigen doel. Dylan Groen bepaalde de eindstand op 1-4.

SC Monster - BSC '68

Sportclub Monster kreeg BCS '68 uit Benthuizen op bezoek. De nummer 4 van de derde klasse B stond na 45 minuten al met 2-0 voor tegen Benthuizen door doelpunten van Mike Peereboom en Laurens Kooren. Ramon Bruers zette in de tweede helft de eindstand op 3-0.

Olympia - Excelsior Maassluis 2

Het tweede elftal van Excelsior Maassluis wist Olympia te verslaan. De mannen uit Maassluis stonden bij de rust met 0-1 voor. In de tweede helft wisten beide teams het doel een keer te vinden, waardoor de eindstand op 2-3 uitkwam.

Westlandia (zo) 2 - Valken '68

Westlandia (zo) 2 kon niet voorkomen dat de spelers van Valken'68 als winnaars van het veld liepen. Op sportpark De Hoge Bomen stonden de Naaldwijkers al voor rust met 1-3 achter. Na rust kon Westlandia de achterstand nog wel verkleinen, maar verloor uiteindelijk met 3-4.

Voorschoten '97 - HVC '10

HVC '10 ligt uit het bekertoernooi. In Voorschoten werd met 3-0 verloren van Voorschoten '97. Voorschoten was in de eerste helft twee keer trefzeker en maakte direct na rust de 3-0 uit een indirecte vrije trap. Beide ploegen spelen in de competitie in de tweede klasse C.