Archief

Regionale sportdag voor mensen met beperking

Iedereen moet kunnen sporten, ook mensen met een beperking. Daarom biedt de gemeente Maassluis, samen met Vlaardingen en Schiedam een regionale sportdag aan in de Polderpoort in Vlaardingen. Op die manier kunnen ook mensen met een beperking zaterdag ondervinden wat sport voor hen kan betekenen.

Door middel van clinics kunnen bezoekers kennis maken met een flink aantal mogelijkheden van aangepast sporten, zoals voetbal, dans, turnen, hardlopen, judo, karate en hockey. Bovendien is er een informatiemarkt waar allerhande vragen kunnen worden gesteld.

Onder de noemer Grenzeloos Actief MVS werken de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam samen om de vraag naar en het aanbod van aangepast sporten beter te matchen. De sportdag is gratis en staat open voor alle belangstellenden.

Deze sportdag is ook het moment dat in Maassluis de beweegcoach 'aangepast sporten' Monica van Houwelingen haar entree maakt. De beweegcoach is de schakel tussen mensen met een beperking die willen sporten en het aanbod in de regio. Daarnaast houdt zij zich bezig met het verbinden en het ondersteunen van sportaanbieders.

Wie verder een beroep op haar deskundigheid wil doen kan haar bereiken via telefoonnummer 06 1074 4746 of via het e-mailadres m.vanhouwelingen@vtvzhn.nl.

Categorieen:
Maassluis Sport