archieffoto Paul Vis

Zaalhandbal heren: Quintus houdt zicht op Bene-League; Westlandia tussen hoop en vrees

Quintus heeft handhaving in de Bene-League in eigen hand. De belangrijke wedstrijd tegen Arnhem werd gewonnen. Westlandia verloor de belangrijke wedstrijd tegen Swift en lijkt te gaan degraderen. De reserves van Quintus wonnen eveneens.

Na een spannende wedstrijd heeft Koornneef/Quintus nog alle kans om komend seizoen weer uit te komen in de Bene-League. De wedstrijd tegen AES Arnhem werd onder hoogspanning gespeeld en gewonnen door de Heulse ploeg. Quintus won in de hol van de leeuw met 31-29 en nam revanche op het verlies van de eerste wedstrijd tegen de opponent. Opluchting ook bij de reserves in verband met mogelijke promotie naar de eredivisie.

In sporthal Elderveld ontspon zich een boeiende wedstrijd waarin beide ploegen niet voor elkaar onder deden. In de eerste helft keek Quintus het grootste gedeelte tegen een achterstand aan. Arnhem had steeds een kleine voorsprong, maar vlak voor het rustsignaal kwam Quintus langszij (14-14), waarna beide ploegen met een 15-15 tussenstand de kleedkamers gingen op zoeken.

Na de pauze kwam Quintus op voorsprong (15-16) en hield de leiding vol tot een 24-24 tussenstand. Arnhem nam de leiding, maar Quintus antwoordde snel en scoorde het twee keer. Quintus ging de laatste vijf minuten in met een 26-25 voorsprong. Deze voorsprong wist Quintus te behouden en won het na een spannende slotfase met 31-29.

Als de verloop van de nacompetitie blijft gaan zoals het ook in de eerste helft ging dan lijkt het doelsaldo beslissend te gaan worden. Dit is nu in het voordeel van Quintus. Arnhemminus 28 en Quintus minus 20.

De reserves van Koornneef/Quintus hebben de uitwedstrijd tegen de reserves van Kras/Volendam in winst omgezet. De Heulse ploeg won het treffen met 35-22. De ruststand was 18-13 in het voordeel van Quintus. Mark van Vliet werd topscorer met acht treffers. Wesley Roeleveld volgde met zeven doelpunten.

De kans is aanwezig dat WPK/Westlandia morgenmiddag na twee jaar afscheid gaat nemen van de tweede divisie. De Naaldwijkse ploeg is na de wedstrijd tegen Swift hekkensluiter en heeft twee punten achterstand op White Demons/Tachos. De Brabanders staan tiende en hebben één punt voorsprong op Westlandia. Als Whte Demons/Tachos wint van Rapiditas, dan is het lot bezegeld voor Westlandia.

De laatste uitwedstrijd tegen Swift was voor beide ploegen van belang. De Helmondse ploeg had één punt achterstand op Westlandia. Bij winst had de Naaldwijkse ploeg lijfsbehoud nog in eigen hand, nu is de ploeg afhankelijk van de opponenten. Degradeert de ploeg morgen niet dan moet op de laatste speeldag alles meezitten, namelijk verlies White Demons en Swift.

In de VEKA-hal vierde Swift de overwinning. De ruststand was 19-18 in het voordeel van de thuisploeg. Swift won de wedstrijd met 39-34.