archieffoto Paul Vis 1

Heren Quintus krijgen klop in kwartfinale bekertoernooi

Koornneef/Quintus heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finale van het landelijk bekertoernooi. In The Dome in Houten verloor de Heulse ploeg teleurstellend van het in de eredivisie uitkomende Alphadeur/Houten. De eredivisionist won met 33-25.

De openingsfase ging gelijk op. Na ruim een kwartier spelen leidde Houten met 7-6, waarna de thuisploeg vijf minuten later een gat geslagen had van vier treffers (11-7). Verdedigend en aanvallend liep het niet bij de Westlandse formatie. Houten profiteerde hier gretig van. De ruststand was maar liefst acht treffers breed; Houten leidde met 19-11.

Na de pauze begon Quintus met een man minder en wist toch de marge terug te brengen naar vijf doelpunten (19-14). Het leek een korte opleving, want na 40 minuten spelen was het verschil opgelopen naar zes doelpunten (22-16). De wedstrijd leek gespeeld, maar in het laatste kwartier zette Quintus alle op alles om een 24-18 ongedaan te maken. De Heulse ploeg kwam met nog tien minuten te spelen terug tot een marge van vier treffers (25-21), echter de opleving kwam te laat. Houten wist de marge te behouden en zelfs weer te vergroten. De ploeg uit Utrecht liep in de slotfase weg en won met 33-25.

Houten is de enige eredivisieploeg in de halve finales. De andere ploegen drie ploegen zijn landskampioen en bekerwinnaar Lions, Hurry Up en verliezend finalist van vorig seizoen Aalsmeer.