Archief
foto Leo de Jong WOS Media

foto Leo de Jong WOS Media

Badminton: VELO prolongeert Nederlandse titel

Van Zundert/VELO heeft voor de twaalfde keer in de historie de Nederlandse titel in de wacht gesleept. De titelverdediger bleek in De Maaspoort in Den Bosch met 5-2 te sterk voor streekgenoot DKC.

Na een boeiend gevecht wist het gemengd dubbel Myke Halkema en Jim Middelburg het beslissende punt te scoren. De twee Wateringse spelers verloren de eerste game, maar via twee strakke games wist het duo de winst naar zich toe te trekken.

Het was een spannende wedstrijd tussen de twee rivalen, waarin zes van de zeven wedstrijden werden beslist in de derde game. Dit seizoen won VELO twee keer met 5-3 en verloor het eenmaal met 6-2 van DKC.

De start van VELO was prima. De twee dubbels werden in het voordeel beslist door de Wateringers. Middelburg en Alex Vlaar versloegen Joran Kweekel en Thomas Wijers in drie games (22-20, 18-21 en 21-15). Imke van der Aar en Halkema wonnen de enige wedstrijd die in twee games eindigde. Marlies Baan en Alyssa Tirtosentone werden met 23-21 en 21-12 aan de kant gezet.

Na de vier singels was de tussenstand 4-2 voor Westlandse formatie. Rowan Scheurkogel speelde een van zijn beste wedstrijden maar verloor in drie games van Michiel Kruijt (12-21, 21-10 en 20-22). Van Aar versloeg Baan. De eerste twee games waren zeer spannend en beide speelsters wonnen een game met 22-20. In de laatste game was Van der Aar duidelijk de sterkste: 21-11.

Vlaar opende matig tegen Kweekel en moest duidelijk in de wedstrijd groeien. De eerste games verloor de speler van VELO met 21-9, waarna de twee volgende games wel gewonnen werden (21-18 en 21-15). De tweede damessingle werd verloren. Lisa Khoeblal-Malaihollo moest in drie games haar meerdere erkennen in Tirtosentone (19-21, 21-18 en 16-21).

Het winnende punt kwam dus op naam van Halkema en Middelburg. Zij wonnen van Kruijt en Veerle Wijers. De eerste spannende games kwam op naam van de Haagse spelers (21-19), waarna de Wateringse spelers met tweemaal 21-14 de wedstrijd beslisten.

Categorieen:
Wateringen Westland Sport