Zaalhandbal: dames VELO veilig en Schipluiden verliest

Na een zeer spannende wedstrijd heeft VELO twee belangrijke punten gepakt en is het definitief veilig en kan het de laatste wedstrijden vrij spelen. Schipluiden verloor in Eigen hal van HMC/HVM en strijdt nog voor rechtstreekse handhaving.

Veneco/VELO heeft zich definitief veilig gespeeld. Het verschil met de eerste degradatie plaats was 10 punten met nog vijf wedstrijden te gaan. In een rechtstreeks duel tegen de nummer elf VHC wist VELO de overwinning te pakken. Het was een bloedstollend duel tussen beide ploegen, want tot aan de laatste minuut ging het gelijk op. Dankzij prima keeperswerk van Iris Zonneveld behaalde VELO de negende overwinning van het seizoen. Na een ruststand van 11-11 wist VELO in de slotfase op één doelpunt verschil te komen: 21-20. VHC kreeg de mogelijkheid om nog gelijk te maken, maar 10 seconde voor tijd wist Zonnveld de bal te keren. Naast VELO is Westlandia nu ook veilig. Verbuch heeft nog één punt nodig.

Schipluiden heeft tegen Goodflooring-HMC/HVM geen punten weten te pakken. Door blessures en vakanties moest coach Rob Mooij een beroep doen op vier speelsters uit de A-jeugd. Deze speelsters deden het goed, maar gaande weg de wedstrijd was het tempo te hoog en krachtsverschil duidelijk zichtbaar. In de Postkogekohal won de bezoekende vereniging met 25-11. De eerste helft werd ook al in het voordeel van HMC/HVM beslist: 11-6. Schipluiden staat nog steeds op de tiende plaats met één punt voorsprong op ROAC. Gezien de komende tegenstanders voor beide ploegen is Schipluiden licht in het voordeel. Indien de ploeg over twee weken wint van DWS en ROAC verliest de komende wedstrijden dan is Schipluiden veilig. Anders worden de plaatsen tien en elf (p/d) op de laatste speeldag beslist en dan komt ROAC op bezoek in en bij Schipluiden.

De reserves van WPK/Westlandia verloren de thuiswedstrijd tegen RHV. In sporthal De Pijl opende de thuisploeg gd en leidde met 4-0. Daarna wist Westlandia enkele kansen niet te benutten waar RHV dat wel deed. De bezoekers leiden dan ook met 11-9 na de eerste helft. Westlandia wilde graag, maar liep zich af en toe voorbij. RHV hield het hoofd koel en vetrok met een 21-18 overwinning. Westlandia heeft nog één punt nodig om definitief veilig te zijn.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus speelde een moeizame wedstrijd tegen sv Orion. De Heulse ploeg had et idee dat het arbitrale duo niet neutraal floot. sv Orion leidde halverwege de wedstrijd met 11-9. Na de pauze pakte Quintus het goed op en won de wedstrijd met 22-18. Quintus blijft eerste met Hellas 3 als nummer twee met één punt minder. De Haagse ploeg heeft twee wedstrijden minder gespeeld.