Archief

Vrouwenvoetbal naar hoger niveau bij Excelsior Maassluis

Om het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen, heeft Girls Soccer Nederland de eerste zogeheten Top Sportsworld Academy gevestigd bij Excelsior Maassluis en het Pijnackerse Oliveo. Meisjes krijgen daarbij de mogelijkheid om zich in een topsportklimaat te kunnen ontwikkelen tot profvoetbalster.

Tijdens open trainingen worden speelsters geselecteerd om deel te nemen aan de activiteiten van de Top Sportsworld Academy. De uitgekozen voetbalsters dienen zich vervolgens over te laten schrijven naar Excelsior Maassluis of Oliveo om het traject te volgen.

De teams van de Top Sportsworld Academy trainen in het opleidingsprogramma drie a vier keer per week, spelen wekelijks in een KNVB-competitie en nemen meerdere malen per jaar deel aan een toernooi op nationaal of internationaal niveau. Verder is er de mogelijkheid voor studeren op de trainingslocatie en wordt er gezorgd voor vervoer van en naar de vereniging.

In de maanden maart en april worden open trainingen verzorgd. Inschrijven hiervoor kan via de website van Girls Soccer Nederland.

Categorieen:
Maassluis Sport