Archief
Paul Vis

Paul Vis

Zaalhandbal heren: DIOS wint weer; Quintus krijgt afstraffing

DIOS heeft het jaar afgesloten met de twaalfde overwinning van het seizoen. Hekkensluiter EHC werd aan de zegereeks gekoppeld. Quintus kreeg een afstraffing van Lions in Limburg.

DIOS heeft het jaar afgesloten met de twaalfde overwinning van het seizoen. Hekkensluiter EHC werd aan de zegereeks gekoppeld. Quintus kreeg een afstraffing van Lions in Limburg.

Bene-League

Het dubbelweekend is voor Koornneef/Quintus dramatisch gestart. De Heulse ploeg kreeg een fikse afstraffing van regerend landskampioen OCI/Lions. In de Fitland XL sporthal in Sittard kwam de thuisploeg tot dubbele cijfers. Het werd 40-23 voor Lions. Het betekende voor Quintus de tweede nederlaag met een verschil van 17 treffers op. Eerder dit seizoen werd in en tegen Volendam met 34-17 verloren.

De opening van de wedstrijd was nog veel belovend voor Quintus. Het opende met een 2-0 voorsprong en behield deze marge tot 7-5. Lions kwam langszij en bij 8-7 kreeg Quintus de laatste voorsprong van de wedstrijd. Bij 9-9 stonden beide ploegen voor het laatst gelijk, daarna was het één ploeg die de klok sloeg en dat was Lions. De ruststand was voor de Heulse ploeg nog acceptabel met een achterstand van vijf treffers: 18-13.

Na de pauze was het snel gedaan met de koopmannen uit Kwintsheul. Lions liep rap uit naar een marge van acht treffers: 21-13. Het verschil liep gedurende de wedstrijd meer en meer op. De honger naar doelpunten voor Lions was pas gestild bij de 40 treffers. De Heulse ploeg kwam in de tweede helft nog tot tien doelpunten en scoorde in totaal 23 keer.

Morgenmiddag komt Merksem Handbal op bezoek in Kwintsheul. De Belgen verloren vanavond van Callant Tongeren.

Eerste divisie

DIOS heeft zich op de laatste speeldag van het jaar niet laten verrassen door hekkensluiter EHC. De ploeg uit Midden-Delfland tekende voor de achtste overwinning op rij en staat nu vijf weken op de eerste plaats van de ranglijst.

In sporthal De Fluit speelde DIOS een matige eerste helft. De ploeg ging wel met een 16-13 voorsprong de kleedkamer in. Na de pauze kwam DIOS los en met een sterke dekking liep de ploeg uit naar een 32-23 overwinning.

Nummer twee BFC liet zich niet verrassen in de derby tegen Sittardia en blijft DIOS volgen op drie punten. Nieuwegein achterhaalde Olympia'89 en beide ploegen staan vier punten achter op DIOS. Nieuwegein won van Havas en Olympia'89 liet de punten aan de reserves van Volendam. De reserves van Quintus kunnen morgenmiddag op gelijke hoogte komen met Nieuwegein en Olympia'89.

Categorieen:
Midden Delfland Sport