Broch met Nederland met één been in halve finale EK

Yvette Broch heeft met het Nederlandse handbalteam ook de tweede wedstrijd in de hoofdronde gewonnen. Servië werd met 35-27 verslagen. De ruststand was 17-12 in het voordeel van Oranje.

Nederland speelde toch met ex-Quintus speelster Maura Visser. De EHF strafte haar niet voor de rode kaart in de vorige wedstrijd tegen Zweden. Oranje opende tegen Servië de score, maar zag dat de nummer één van groep B tot 4-3 steeds een voorsprong had. Daarna was het Nederland dat de wedstrijd domineerde. Oranje liep in de eerste helft maximaal uit naar een marge van vijf treffers. De rust werd bereikt met een 17-12 voorsprong voor Oranje.

Na de pauze kwam Servië terug tot een verschil van drie treffers (22-19), maar daarna demarreerde Nederland en gooide het de wedstrijd in het slot. Nederland won met 35-27 en dat was al weer de vierde overwinning op rij tijdens dit EK.

Nederland gaat aan de leiding in deze groep en is bij een overwinning woensdag tegen Spanje geplaatst voor de halve finales.

Yvette Broch was voor de derde keer dit toernooi 100% trefzeker. De Monsterse scoorde in haar 100ste interland zes keer uit zes pogingen. Ex-Quintus speelster Kelly Dulfer scoorde eveneens 100%. Zij scoorde eenmaal. Ook Jessy Kramer (2) en Debbie Bont (2) scoorden al hun pogingen.