Archief
Archieffoto SV Honselersdijk

Archieffoto SV Honselersdijk

Vooruitblik zaterdagvoetbal: Honselersdijk treft Lyra

Dit weekend treffen Honselersdijk en Lyra elkaar in een regioderby, strijden KMD en VELO om de eerste periode in de derde klasse B en ontvangt MVV'27 Naaldwijk op eigen terrein.

Tweede divisie

Excelsior Maassluis gaat op bezoek bij FC Lienden. Beide ploegen speelden vorig seizoen om het algeheel amateurkampioenschap met als winnaar de tricolores. FC Lienden heeft thuis pas twee van de vijf wedstrijden gewonnen. Excelsior Maassluis deed dat ook in uitwedstrijden. De tricolores kunnen de vijfde wedstrijd op rij winnen zonder een tegendoelpunt.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande kan de tweede plaats achter koploper Nootdorp bij winst behouden. De 's-Gravenzandse ploeg heeft samen met Nootdorp nog geen enkele nederlaag geleden. Tegenstander op het Juliana Sportpark is sportclub Feyenoord. De promovendus heeft vier punten achterstand op FC 's-Gravenzande.

Westlandia zal gaan proberen het eerste verlies (twee weken geleden tegen Voorschoten'97) recht te zetten en zal op sportpark De Hoge Bomen nummer twaalf van de ranglijst ARC proberen te verslaan. ARC behaalde drie van de vier punten in een uitwedstrijd, dankzij een overwinning op sportclub Feyenoord.

Tweede klasse C

De meest in het oog springende wedstrijd in deze klasse is voor de regio de derby tussen Honselersdijk en Lyra. Beide ploegen ontmoeten elkaar op sportpark De Strijphorst. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt vier punten. Honselersdijk is de afgelopen drie wedstrijden ongeslagen gebleven en behaalde daarin zeven punten. Lyra presteert zeer wisselvallig en kan een opsteker gebruiken.

Sportclub Monster gaat op bezoek bij UVS en speelt een zes punten wedstrijd. Mochten de Westlanders winnen, dan wordt het verschil tussen beide ploegen zes punten. Het wordt dan de derde overwinning van sportclub Monster op rij. De ploeg heeft al twee wedstrijden geen tegendoelpunten geïncasseerd.

HVC'10 speelt een Waterwegderby tegen CWO. De vraag is of HVC'10 de twee nederlagen op rij (competitie en beker) kan ombuigen in een overwinning tegen CWO. Bij winst blijft HVC'10 meedoen om de bovenste plaatsen en winst is belangrijk voor de topper tegen RCL een week later.

VDL zal het moeilijk krijgen tegen DoCos, dat in drie ontmoetingen tegen regioploegen nog geen nederlaag heeft geleden. Twee weken geleden versloeg DoCos in Hoek van Holland HVC'10. VDL zal de negatieve spiraal van vier nederlagen op rij (drie competitie en éénmaal beker) moeten gaan doorbreken tegen de suptopper.

Derde klasse B

Een spannend slot op de laatste speeldag van de eerste periode. Die Haghe, KMD en VELO maken kans op de eerste prijs van het seizoen. Er zijn diverse scenario's te bedenken, maar op zaterdagmiddag na 16.15 uur is exact duidelijk wie de eerste periode wint. Theoretisch kunnen alle drie de ploegen gelijk eindigen en dan is het doelsaldo van belang. In dit geval wordt KMD of VELO de winnaar van de middag. Het doelsaldo is dan van belang en dat is dan beter voor de Westlandse ploegen in vergelijking met Die Haghe.

Die Haghe is en blijft koploper als het wint van Schipluiden en heeft dan ook de eerste periode binnen. Indien KMD wint van de studenten van Ariston'80 en Die Haghe speelt gelijk of verliest, dan wint KMD de eerste periode. VELO kan alleen de periode direct winnen indien Die Haghe verliest en KMD verliest. VELO speelt tegen Houtwijk en moet aan het doelsaldo werken. Bij verlies van Die Haghe en gelijkspel van KMD dan wordt het doelsaldo van VELO en KMD belangrijk. KMD heeft nu een beter doelsaldo dan VELO.

MVV'27 en Naaldwijk ontmoeten elkaar op sportpark De Commandeur. MVV'27 is bezig aan een reeks van drie wedstrijden op rij zonder nederlaag. Naaldwijk heeft een serie van vier wedstrijden zonder nederlaag. Mocht Naaldwijk winnen van MVV'27 dan gaat de ploeg op de ranglijst over MVV'27 heen. Indien de Maaslandse ploeg wint dan houdt het de kopgroep in beeld.

In de onderste regionen wordt de kraker gespeeld tussen promovendus Loosduinen en Maasdijk. Beide ploegen hebben zes punten. Maasdijk moet een negatieve reeks van vier wedstrijden zonder punten doorbreken. Een overwinning van de Westlandse ploeg zal enige opluchting geven.

Verburch neemt het aan de Arckelweg op tegen SEV. De Poeldijkse ploeg heeft op papier een gemakkelijk opponent, want degradant SEV is hekkensluiter met vier punten en heeft al 19 tegentreffers geïncasseerd.

Vierde klasse D

Quintus treft in een uitwedstrijd DVO'32. De Vlaardingse ploeg heeft nog kans op de eerste periodetitel, maar moet dan zelf winnen en koploper CION mag niet winnen. Quintus is moeilijk te verslaan, want de ploeg heeft al vier wedstrijden op rij niet verloren en kreeg twee weken geleden te weinig tegen VOB, dat toen koploper was.

MSV'71 gaat op bezoek bij het op zaterdag debuterende DHC. Een overwinning moet haalbaar zijn voor MSV'71, want de Delftse ploeg heeft nog maar vier punten en kreeg gemiddeld iets minder dan vier treffers tegen. Daarnaast heeft MSV'71 al zes wedstrijden op rij niet verloren.