Archief
Paul Vis

Paul Vis

Vooruitblik zaalhandbal: Heren Quintus op zoek naar eerste punt

Komend weekend zoeken de heren van Koornneef W&S/Quintus nog steeds naar het eerste punt in de Bene-League, spelen de heren van WPK/Westlandia een wedstrijd tegen het gelijkwaardige Heerle en hervatten de dames van Verburch, VELO en Westlandia de competitie in de tweede divisie B.Heren

Bene-league

Voor de tiende keer zal Koornneef W&S/Quintus gaan proberen om een punt te pakken. Tegenstander in de Eekhouthal is Hubo Initia Hasselt, de huidige nummer twee van de ranglijst. De Belgen zullen gewaarschuwd zijn voor het spel van Quintus van vorige week tegen Tongeren. Langzaam stijgt de Heulse ploeg naar het gewenste niveau.

Eerste divisie

Na de winst in de streekderby tegen Quintus 2 gaat DIOS op bezoek bij HABO'95 in Boekel. De ploeg uit Den Hoorn zal proberen de tweede uitoverwinning te gaan pakken. HABO'95 is voorlaatst en heeft pas één wedstrijd in eigen huis gewonnen uit drie pogingen.

De reserves van Koornneef W&S/Quintus zullen zich willen revancheren van de fikse nederlaag tegen DIOS. In de Eekhouthal ontvangt de Heulse ploeg in een topper BFC, dat derde staat op de ranglijst.

Tweede divisie B

Na de nipte overwinning op GHV van twee weken geleden pakt WPK/Westlandia de draad weer op en gaat op bezoek bij Heerle. Beide ploegen hebben twee punten uit drie wedstrijden. De ploegen zullen aan elkaar gewaagd zijn. Voorafgaand aan deze wedstrijd spelen de dames van Schipluiden tegen de plaatselijke trots.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus neemt het in een streekderby op tegen het derde team van Hercules. Bij winst blijft Quintus koploper met de volle buit uit vier wedstrijden.

Dames

Eredivisie

Na een week rust gaat Virto/Quintus op bezoek bij Klink Nijland/Kwiek in Raalte. De Heulse ploeg speelt tegen de hekkensluiter en heeft op papier de twee punten al binnen. Bij winst is het de vierde overwinning op rij voor Quintus, dat vijf dagen later doordeweeks op bezoek gaat bij landskampioen Dalfsen.

Eerste divisie

De reserves van Quintus spelen de topper in Eindhoven tegen PSV. Beide ploegen hebben tien punten uit zeven wedstrijden. De Heulse ploeg heeft pas één uitwedstrijd weten te winnen uit drie pogingen. PSV won pas eenmaal in drie thuiswedstrijden.

Tweede divisie B

Na een week rust gaan Verburch, VELO en Westlandia weer de degens kruisen met een tegenstander.

Verburch gaat in Arnhem op bezoek bij AES Arnhem. Opvallend genoeg wonnen beide ploegen de thuiswedstrijd tegen MHV'81. AES Arnhem heeft twee punten minder dan de Poeldijkse ploeg, die bij winst de positie in de middenmoot behoudt

Veneco/VELO neemt het op in en tegen Dongen. De thuisploeg won eerder in de competitie ruim van Verburch. De Wateringse ploeg kan na een moeizame start wel twee punten gebruiken om het moraal op te vijzelen. VELO kan het puntenaantal verdubbelen naar vier.

WPK/Westlandia heeft op papier een gemakkelijke tegenstander. Promovendus en hekkensluiter Oliveo komt op bezoek in sporthal De Pijl. Net als VELO kan Westlandia een overwinning goed gebruiken en kan eveneens het puntenaantal verdubbelen

Hoofdklasse C

Na de fikse nederlaag tegen titelkandidaat Ventura moet Schipluiden weer de draad oppakken in de uitwedstrijd tegen Heerle. De thuisploeg heef twee punten meer dan Schipluiden en behaalde de vier punten door overwinningen op onderste ploegen op de ranglijst. Winst brengt Schipluiden steviger in de middenmoot. Na deze wedstrijd volgt de wedstrijd tussen de heren van Heerle en Westlandia.

De reserves van Westlandia spelen in Ouderkerk aan den Amstel een degradatieduel. Tegenstander is NEA, dat één punt meer heeft dan de Naaldwijkse ploeg. Eerder deze competitie verloor NEA van Schipluiden. Winst zal Westlandia een goede moraal geven. Na deze speelronde kan Westlandia wel eens boven regiogenoot Schipluiden staan.