Archief
foto Marco Streefland

foto Marco Streefland

Zondagvoetbal: Den Hoorn en Westlandia winnen eindelijk uitwedstrijd

Alle drie regioploegen konden een overwinning bijschrijven en dat deed iedereen in een uitwedstrijd. Westlandia won in Haren. VELO pakte de winst in Gouda en Den Hoorn vertrok met drie punten uit Berkel en Rodenrijs.

Derde divisie B

Voor de eerste keer dit seizoen wist Westlandia op vreemde bodem drie punten te pakken. In een aantrekkelijke wedstrijd tegen Be Quick 1887 won de Naaldwijkse ploeg met 4-3. In Haren was de ruststand 1-1. Na de pauze kwam Westlandia op 3-1, waarna de thuisploeg de aansluitingstreffer scoorde. Daarna verdubbelde de Naaldwijkse ploeg wederom de marge. In de allerlaatste speelminuut kwam Be Quick dichterbij. Westlandia is inmiddels gestegen naar plaats vier op de ranglijst.

Eerste klasse B

VELO bleef voor de derde keer dit seizoen ongeslagen in een uitwedstrijd. Op sportpark Olympia scoorde Daan van Rossum vlak voor rust de enige treffer van de wedstrijd. Het was al weer de vierde wedstrijd op rij zonder nederlaag voor de Wateringse ploeg. VELO is gestegen van plaats vierteen naar de huidige zevende positie,

Tweede klasse C

Na drie puntendelingen op rij in een uitwedstrijd wist Den Hoorn eindelijk de winst te behalen op vreemde bodem. De ploeg uit Midden-Delfland won het zes punten duel tegen TOGB. Op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs won Den Hoorn met 5-2. Ondanks de overwinning is Den Hoorn uitgeschakeld in de strijd om de eerste periodetitel. Deze strijd gaat tussen koploper Delft en RVC'33.Karakteristieken:


Be Quick 1887 - Westlandia 3-4 (1-1)

Remon van Bochoven (2), Ivailo Staal, Adnan Bajic

Olympia - Velo 0-1 (0-1)

Daan van Rossum

TOGB - Den Hoorn 2-5 (1-2)

Sem Remmerswaal, Jeffrey van den Berg, Ben Verkade, Nick Keijzer, Youri Kooijmans