foto Henk Schaafsma WOS Media

Zaterdagvoetbal: Schipluiden, VELO en Maasdijk winnen doelpuntrijke derby's

De tweede divisie startte met de vierde speelronde. De overige regioploegen kwamen dit weekend voor het eerste in actie. Dit weekend was direct goed voor 33 doelpunten, waarvan 21 treffers in vier streekderby's.

Tweede divisie

Excelsior Maassluis ging op bezoek bij koploper Jong AZ en legde een prima wedstrijd op de mat, maar moest toch toezien dat de Alkmaarse club uiteindelijk toch met de drie punten aan de haal ging(3-2). De ruststand was 1-1 en pas vlak voor tijd scoorde AZ de derde en winnende treffer, waardoor de tricolores voor de tweede keer tijdens deze competitie in slotfase een nederlaag opliepen. Excelsior Maassluis staat op een tiende plaats.

Eerste klasse B

Westlandia maakte haar debuut op dit podium en moest genoegen nemen met een gelijkspel. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft nam Forum Sport de leiding. De supporters op De Hoge Bomen namen al genoegen met een overwinning voor de bezoekers, echter Ricoberto Luijando scoorde in blessuretijd de gelijkmaker: 1-1.

Tweede klasse C

Voor de regioploegen was weinig te vieren. Alleen HVC'10 en VDL hielden een punt over aan de openingsronde. VDL kwam niet verder dan een 0-0 tegen DSO. HVC'10 hield een kater over aan het treffen tegen UVS. De Hoekse ploeg leidde halverwege de wedstrijd met 3-0 en moest diep in de tweede helft de derde treffer toestaan van UVS. Verder kwam men niet en eindigde de wedstrijd in 3-3.

Sportclub Monster verloor tegen promovendus Te Werve (2-0). Lyra boog diep voor Soccer Boys (4-0) en Honselersdijk had de rentree in deze klasse anders voorgesteld. Op sportpark De Strijphorst vertrok DoCos met een 4-1 overwinning.

Derde klasse B

In de openingsronde waren drie streekderby's geprogrammeerd. De supporters konden genieten van 15 treffers in deze wedstrijden. Maasdijk zat na één helft al op rozen tegen KMD. Aan de Lange Kruisweg leidde de thuisploeg halverwege de wedstrijd al met 4-0. De eindstand werd 5-1.

Promovendi en debutanten Schipluiden en VELO hielden drie punten over aan hun eerste optreden. Schipluiden ontving op eigen sportpark MVV'27, dat op papier de ontvangende vereniging was, en won met 4-1. De ruststand was in het voordeel van de ploeg uit Midden-Delfland (1-0).

VELO hield drie punten over aan het treffen met Naaldwijk. Op sportpark De Hoge Bomen leidde de Wateringers halverwege met 2-0, maar zag na de pauze Naaldwijk langszij komen. Mick van Elswijk bracht de 3-2 eindstand op het scorebord.

Verburch opende eveneens doeltreffend. In Delft won de Poeldijkse ploeg van promovendus Ariston'80. Na een 2-0 voorsprong bij rust won Verburch met 5-0. Sven Verbeek was drie keer succesvol.

Vierde klasse D

De enige streekploegen MSV'71 en Quintus stonden op de eerste speeldag al tegen elkaar. In Maassluis eindigde de wedstrijd in 3-3. Bij Quintus werd Patrick Krens de gevierde man. De Heulse speler scoorde alle treffers van zijn ploeg.