Archief
Lisan Duijvestijn op weg naar overwinning - foto Carry Wilmink

Lisan Duijvestijn op weg naar overwinning - foto Carry Wilmink

Grote animo voor Bradelierloop

De organisatie van de Bradelierloop mocht zich zaterdagmiddag verheugen over in totaal ruim 730 deelnemers op de 5 en 10 kilometer. Dat leverde veel voldoening op, want de voorafgaande jeugdlopen waren, met bijna honderd deelnemers, ook zeer goed bezet.

De wedstrijd over 10 kilometer kreeg de voorspelde winnaar. Michael Gebrehiwet won zijn vierde dorpsloop op rij. Na Kwintsheul, Schipluiden en Maasdijk kon hij nu ook 'De Lier' bijschrijven op zijn erelijst. De tijd van Gebrehiwet was 32.01. Tweede werd een clubgenoot van het Haagse Sparta, Michael Megos (32.41).

Bij de vrouwen won de Wateringse Marlies Jongerius met ruime voorsprong in 37.31. Op meer dan een minuut achterstand finishte Janna van Dijk (Haag Atletiek) als tweede in 38.58.

Op herhaling

De wedstrijd over 5 kilometer werd net als vorig jaar gewonnen door Nick van der Poel van het Zoetermeerse Ilion, in 15.50. Op 5 seconden volgde Hagenaar Jeroen van Aken, die in het Agium Runcircuit de vorige drie wedstrijden had gewonnen. De derde plaats was voor Arthur van Dijk uit Monster (16.17), die vrijdagavond op een baan in Utrecht een nieuw Westlands record op de 3.000 meter had geboekt in de leeftijdscategorie 45-plus.

Zo'n avondwedstrijd in Utrecht had ook Lisan Duijvestijn achter de rug. De Pijnackerse juniore, die lid is van Olympus '70, had in de Domstad haar record op de 3.000 meter tot onder de 10 minuten gebracht. In De Lier was Duijvestijn - minder dan 16 uur uur later - goed voor de winst én een nieuw persoonlijk record op de 5 kilometer: 17.27.