Archief
Nick van Dijk 2

Nick van Dijk 2

Competitie al van start voor Excelsior en Westlandia

Terwijl de meeste regioclubs nog voorbereidingswedstrijden spelen, gaat voor Excelsior Maassluis en Westlandia (zo.) de competitie dit weekend al beginnen. De clubs promoveerden vorig seizoen naar respectievelijk de Tweede- en de Derde Divisie.

Vooral van Excelsior Maassluis wordt veel verwacht. De mannen van trainer Jeroen Rijsdijk werden vorig seizoen kampioen van de topklasse, algeheel amateurkampioen en legden vorige week nog beslag op de Supercup voor amateurs. In de Tweede Divisie krijgt het team zaterdag het VVSB van voormalig Westlandia-coach Wilfred van Leeuwen op bezoek. De ploeg uit Noordwijkerhout stuntte vorig seizoen door de halve finale te bereiken van het toernooi om de KNVB-beker. Onderweg daar naartoe werd onder meer FC Den Bosch verslagen.

De Tweede Divisie is een bijzondere nieuwe competitie. Zaterdagteams en zondagteams spelen er tegen elkaar en promotie naar de Jupiler League is mogelijk.

Westlandia kroonde zich vorig jaar tot kampioen van de Hoofdklasse A. Trainer Edwin Gr├╝nholz en zijn mannen verloren in het succesvolle seizoen slechts twee keer, toevalligerwijs allebei van het Delftse DHC. Zondag wacht een uitwedstrijd bij OFC in Oostzaan. Deze ploeg promoveerde afgelopen zomer uit de Hoofdklasse via de nacompetitie.

Categorieen:
Maassluis Sport